Objavljeno:
202
pregleda

Još dve nagrade stigle za Dženis, sa festivala „Teatar na raskršću“

Foto: NP Niš

Na drugom pozorišnom festivalu balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“, glumice Bojana Milanović i Sonja Isailović, ponovo su nagrađene za ulogu Dženis, u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“, rediteljke Sonje Petrović.

Žiri u sastavu: Mia Begović,  glumica iz Zagreba i predsednica žirija, Katarina Kocevska, glumica iz Skoplja, Bogdan Kostea, glumac i reditelj iz Arada, Branislav Mićunović, reditelj iz Podgorice, i Vlado Kerošević, glumac i profesor iz Tuzle, doneo je sledeću odluku – Bojani Milanović dodelio je nagradu za najbolju žensku ulogu za težak zadatak u tumačenju mita Dženis Džoplin, neočekivanim i nesvakidašnjim glumačkim sredstvima, dok je Sonja Isailović ponela nagradu za najbolju mladu glumicu za uloženu i ispoljenu energiju i dubok glumački doživljaj inspirisan mitom Dženis Džoplin.

Na drugom pozorišnom festivalu „Teatar na raskršću“, publika je imala priliku da u Narodnom pozorištu Niš, od 07. do 14. septembra, pogleda šest predstava u takmičarskoj selekciji. Ovaj festival ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dele isti kulturni prostor, afirmaciju države Srbije i grada Niša kao mesta raskršća evropskih i svetskih puteva, jačanje međunarodne kulturne razmene, promovisanje pozorišne umetnosti balkanskog kulturnog prostora, kao i razmenu ideja i pozorišnih praksi.

Podeli