Objavljeno:
344
pregleda

Srpsko narodno pozorište posetila delegacija pokrajine Donja Austrija

Srpsko narodno pozorište posetila je 28. januara 2020. delegacija austrijske pokrajine Donja Austrija: Matijas Menet, šef sektora za organizaciju događaja i međunarodne odnose, odeljenje za umetnost i kultutru, Katka Krejcova, odeljenje za umetnost i kulturu, sektor za međunarodnu saradnju, Simon Ortner, šef odeljenja za međunarodne i evropske poslove, Teresa Stumer, odeljenja za međunarodne i evropske poslove, Igor Brusić, šef sektora za strategiju i razvoj poslovanja, Kristijan Pop, odeljenje za prostorno planiranje, Silvija Nađivanj, zamenik izvršnog direktora, Institut za dunavske regione i Centralnu Evropu.

Nakon prošlonedeljne posete delegacije SNP-a ovoj austrijskoj pokrajini, usledila je uzvratna poseta u okviru koje se austrijska delegacija upoznala sa bogatom istorijom, ali i trenutnim projektima SNP-a.

Prema rečima Katke Krejcove iz odeljenja za umetnost i kulturu u Donjoj Austriji, ova poseta ostavila je veliki utisak na celu delegaciju. Ona je dodala da je institucionalna saradnja dve baletske kuće koje imaju dobru strukturu i snagu veoma važna, pa se zato raduje planiranoj saradnji između „Evropa Baleta“ iz Sankt Peltena i Srpskog narodnog pozorišta.

U posetio je bio i šef odeljenja za međunarodne i evropske poslove Simon Ortner koji je istakao značaj saradnje između dve pokrajine.

Projekt menadžerka Srpskog narodnog pozorišta Senka Petrović, prilikom obilaska pozorišta, najavila je veoma značajan projekat koji će realizovati „Evropa Balet“ i Srpsko narodno pozorište. U pitanju je svetska praizvedba baleta Madam Baterflaj.

Pored saradnje sa značajnom baletskom kućom kao što je „Evropa Balet“, u planu su još mnogi vidovi saradnje u domenu kulture, ali i u drugim segmentima.

Podeli