Objavljeno:
1210
pregleda

Prva proba dramske predstave „Novosadski omnibus“

Foto: SNP

U Srpskom narodnom pozorištu održana je danas, 7. novembra, prva proba dramske predstave „Novosadski omnibus“.

Predstava je omnibus od tri priče.

Prva je priča Slobodana Tišme „Pojačalo i gitara“, u režiji i dramatizaciji Ivane Janošev, a igraju: Jovan Živanović, Miroslav Fabri, Sanja Mikitišin, Fedor Đorović, Sonja Isailović i Vukašin Ranđelović.

Druga priča „Gramatika poremećaja“ je priča Franje Petrinovića, koju će režirati i dramatizovati David Alić. Igraju Vukašin Ranđelović, Mia Simonović i Sonja Isailović.

Treću priču, „Velika očekivanja“ Đorđa Pisareva, režiraće Dušan Mamula, dramatizaciju rade Stefan Isaković i Nikola Davić, a igraju: Aleksandar Petković, Stefan Vukić, Alisa Lacko, Milica Grujičić i Fedor Đorović.

Scenografiju osmišlja Andrea Rondović, kostime Senka Ranosavljević, muzički saradnici su Jovan Živanović i Nikola Davić, a u predstavi će se koristiti muzika grupa Luna, La Strada, Klika…

Prema rečima reditelja Dušana Mamule i Ivane Janošev fokus predstave će biti na prvoj priči koja bi trebalo da bude vodilja, osnova, jer ima čvrstu dramsku strukturu. Svaka od priča ima svoj jezički, stilski i muzički izraz, a nit koja povezuje ove priče jeste život i sudbina pojedinca kao marginalca i razvijanje njegovog kritičkog stava i odnosa prema životu i svetu u kojem živi.

Premijera je planirana za februar 2020. godine na Kamernoj sceni.

 

Podeli