SNP na Međunarodnom operskom festivalu ARMEL u Budimpešti sa komičnom operom „Pop Ćira i pop Spira“

popciraipopspiraOdbrojavanje je počelo… Javnost će moći da glasa za našu produkciju preko Arte web site, nakon direktnog prenosa na Arte TV.

Velika je čast da iz godine u godinu Međunarodni festival ARMEL u Budimpešti poziva operske produkcije Srpskog narodnog pozorišta da učestvuju na tom prestižnom operskom festivalu.

Posle tri učešća i osvojenih nagrada, odbrojavaju se dani do 2. jula 2018, kada će na sceni “Palace Of Arts” u Budimpešti biti premijerno izvedeno domaće opersko delo Pop Ćira i pop Spira akademika Dejana Despića. Podsetimo da je ova opera praizvedena 28. marta 2018. u Srpskom narodnom pozorištu sa trijumfalnim uspehom i da je ocenjena kao elitni kulturni događaj.

ARMEL festival je takmičarskog karaktera i ove godine u konkurenciji su pet operskih produkcija, kao i solisti koji učestvuju u tim produkcijama. U našoj predstavi, u komičnoj operi Dejana Despića Pop Ćira i pop Spira, kao takmičarski solista, nastupa umetnik, tenor iz Francuske, poreklom iz Rumunije, Antonel Boldan , koji će pevati ulogu Pere Tocilova na srpskom jeziku. Takođe, javnost će moći da glasa za produkcije preko Arte web site, nakon direktnog prenosa na Arte TV.

POP ĆIRA I POP SPIRA, foto S. Doroški

POP ĆIRA I POP SPIRA, foto S. Doroški

POVEZANE VESTI: