СНП на Међународном оперском фестивалу АРМЕЛ у Будимпешти са комичном опером „Поп Ћира и поп Спира“

popciraipopspiraОдбројавање је почело… Јавност ће моћи да гласа за нашу продукцију преко Arte web site, након директног преноса на Arte TV.

Велика је част да из године у годину Међународни фестивал АРМЕЛ у Будимпешти позива оперске продукције Српског народног позоришта да учествују на том престижном оперском фестивалу.

После три учешћа и освојених награда, одбројавају се дани до 2. јула 2018, када ће на сцени “Palace Of Arts” у Будимпешти бити премијерно изведено домаће оперско дело Поп Ћира и поп Спира академика Дејана Деспића. Подсетимо да је ова опера праизведена 28. марта 2018. у Српском народном позоришту са тријумфалним успехом и да је оцењена као елитни културни догађај.

АРМЕЛ фестивал је такмичарског карактера и ове године у конкуренцији су пет оперских продукција, као и солисти који учествују у тим продукцијама. У нашој представи, у комичној опери Дејана Деспића Поп Ћира и поп Спира, као такмичарски солиста, наступа уметник, тенор из Француске, пореклом из Румуније, Антонел Болдан , који ће певати улогу Пере Тоцилова на српском језику. Такође, јавност ће моћи да гласа за продукције преко Arte web site, након директног преноса на Arte TV.

ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА, фото С. Дорошки

ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА, фото С. Дорошки

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: