„Gala koncertom“ Opere SNP-a obeležen Svetski dan muzike

snp„Gala koncertom“ operskih solista svečano je obeležen Svetski dan muzike, 21. jun 2018.

Opera SNP-a je upriličila koncert bogatim, kvalitetnim i raznovrsnim programom, kojim je dirigovao Đanluka Marčano.


Nastupili su solisti Opere SNP-a Jelena Končar, Višnja Popov, Nebojša Babić, a kao gosti, operski solisti Dragana Radaković, Marija Čuposka, Atila Mokuš, Branislav Jatić i specijalni gost Rikardo Zanelato.

Više od 800 gledalaca uživalo je u uvertirama i arijama, onih najlepših iz radionice italijanskih kompozitora Belinija, Donicetija, Pučinija, Verdija i burnim aplauzima pozdravila nastupe soliste, Hor i Orkestar.

Na kraju, maestro Marčano se obratio publici, rekavši da je ovaj koncert posvetio nedavno preminulom italijanskom svetski poznatom basu Bonaldu Đajotiju. U tu čast Hor je izveo ariju „Hor Jevreja“ (Va pensiero), iz Verdijevog operskog bisera Nabuko.

Gala koncert je realizovan uz podršku Grada Novog Sada.

Programom je bio predviđen nastup ruskog tenora Sergeja Mindrina, kog, nažalost, novosadska publika nije čula to veče jer je zbog zdravstvenih razloga bio sprečen da dođe. Nadamo se da će u narednom periodu biti prilike da uživamo u umetničkim ostvarenjima g. Mindrina, posebno kada je saradnja SNP-a i nižnjenovgorodskog Kamernog muzičkog teatra ozvaničena.

Foto: B. Lučić

POVEZANE VESTI: