Objavljeno:
243
pregleda

„Travijata“ 5. maja sa maestrom Alesandrom Beninjijem

Alesandro Beninji (Alessandro Benigni), k. g. iz Italije

Omiljena kod novosadske publike zbog majstorskog jedinstva pevljive muzike, uvek aktuelnog ljubavnog sižea i raskošnog vizuelnog momenta, Verdijevo opersko remek-delo „Travijata“ je na repertoaru u subotu, 5. maja, na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 19 časova. Dirigovaće maestro [sg_popup id=“10″ event=“click“]Alesandro Beninji[/sg_popup], gost iz Italije.

Maestro Beninji je do sada gostovao u Belorusiji, Japanu, Italiji, Francuskoj, a u SNP-u će nastupiti prvi put, uz podršku Italijanskog kulturnog centra iz Beograda.

Uloge tumače prvaci i solisti Opere SNP-a: Darija Olajoš Čizmić, prvi put u ulozi (Violeta Valeri), Aleksandar Saša Petrović (Alfred Žermon), Željko R. Andrić (Žorž Žermon), Jelena Končar (Flora), Laura Pavlović (Anina), Igor Ksionžik (Gaston), Branislav Stankov (Markiz D’Obinji), Goran Krneta (Doktor Grenvil), Vladimir Zorjan (Baron Dufol). Učestvuju Hor i Orkestar Opere i članovi Baleta SNP-a.

Publiku očekuje još jedno izvođenje 14. juna. Zbog velikog interesovanja za operske predstave u maju i junu, ulaznice su već u prodaji i mogu se kupiti na Biletarnici SNP-a, po redovnim popustima.

Travijata sadrži muzikom ispričanu sveopštu istinu o životu punom prepreka, nesporazuma i događaja koji uglavnom ne dolaze u pravo vreme – a upravo to je ono u čemu se svako od nas prepoznaje.

Verdijevo remek-delo, prva je posleratna opera SNP-a izvedena pre 70 godina, zauzima najvažniji deo u bogatoj operskoj tradiciji SNP-a.

iic

Podeli