Objavljeno:
138
pregleda

Poseta Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka SNP-u

U četvrtak, 15. marta 2018, Srpsko narodno pozorište posetili su gosti Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, Božidar Šnajder, upravnik HNK i Miroslav Čabraja, direktor Drame HNK.

Pored njih, kao predstavnici Grada Osijeka, sastanku su prisustvovali i Dražen Alerić, šef Upravnog odeljenja za društvene delatnosti, Danijela Klobućar, šefica Odseka za kulturu, Martina Vidaković i Ana Rimac, savetnice u Odseku za kulturu, kao i konzul Republike Hrvatske u Subotici Mihael Tomišić.

Poseta je organizovana sa ciljem da se dogovori gostovanje predstave Violinista na krovu, koja je urađena u koprodukciji SNP-a i Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház, na festivalu Osiječko kulturno ljeto.

U planu je i potpisivanje sporazuma o saradnji imeđu HNK iz Osijeka i SNP-a, što bi podrazumevalo, između ostalog, razmenjivanje predstava ove dve kuće.

Najavljen je i zajednički projekat čiji bi nosilac bilo Srpsko narodno pozorište i u kojem bi učestvovali i Hrvatsko narodno kazalište iz Osijeka, Sterijino pozorje i Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Podeli