Objavljeno:
253
pregleda

Projekat „AB“ u SNP-u

U utorak, 13. februara, u Srpskom narodnom pozorištu, održana je konferencija za medije povodom predstavljanja velikog međunarodnog projekta koji nosi naziv „AB“.

Na konferenciji su učestvovali Milovan Filipović, direktor Drame SNP-a, Dejvid Glas, britanski reditelj i autor projekta, Vivijen fon Abendorf, suosnivač udruženja „Balkanska producentska kuća“ i Kalki Aporia, glumac i suosnivač udruženja „Balkanska producentska kuća“.

U sredu, 14. februara, počinju trodnevne radionice koje će voditi Dejvid Glas, na kojima će učestvovati oko 15 mladih glumaca delom iz SNP-a, kao i mladi baletski igrači iz Balestke škole Novi Sad. Radionice se održavaju na Kamernoj sceni SNP-a, u sredu od 12.00 do 17.00, a u četvrtak, 14. i petak, 15. februara, od 10.00 do 15.00.

Projekat „AB“, trajaće tri godine, učestvovaće devet zemalja širom sveta, a realizovaće se po fazama: prva su radionice, koje će se održavati na svaka četiri meseca po nedelju dana.

Reditelj će na kraju izabrati dvoje ili troje, koji će biti deo predstave koja bi se radila u formi omnibusa, a svetska turneja planirana je za 2020. godinu. Centralna tema je zločin Andresa Brejvika 2011. godine.

Srpsko narodno pozorište jedan je od učesnika i partnera na ovom projektu.

Podeli