Објављено:
794
прегледа

„Необуздани склад“, 4. фебруара премијерно у СНП-у

Ауторски пројекат др Аготе Виткаи Кучера, која је и режирала музичко-сценско упризорење живота и дела Пала Абрахама (1892-1960), биће премијерно изведен у недељу 4. фебруара у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“ с почетком у 19.30.

Представа је настала у сарадњи Академије уметности из Новог Сада и Српског народног позоришта.


Представа ће бити приказана као жанровска и медијска мешавина, која ће обухватити и биографске податке, те ће бити делом документарног карактера, делом музички сценски комад уз живо музичко (вокално и инструментално) извођење без говорних елемената.

Учесници у представи: Агота Виткаи Кучера, Саша Латиновић, Иштван Кереши, уз музичку пратњу бенда Klemm’n’Band, за сценске покрете је задужена Маргарета Табороши, анимацију потписује др Срђан Радаковић, дизајн светла Роберт Мајорош, монтажа снимака Александар Комненовић.

Уметнички пројекат Необуздани склад – музичко-сценско упризорење живота и дела Пала Абрахама (пијанисте, диригента, композитора) путем значајних културолошких, историографских и музиколошких истраживања поставља основу која се развија у креацију сценског уметничког дела.

Необуздани склад се односи на самог Пала Абрахама чији се живот одвијао попут Точка среће који се окреће, док му је музика давала стабилност и одржавала баланс до краја живота. Иако су га животне околности и начин живота доводиле до екстремних успона и падова, чије су се амплитуде временом повећавале савладавши његово физичко и ментално тело, нису успеле да савладају Палов дар, креативност, инспирацију, извођаштво, његову музику.

Улазнице за премијеру су у продаји по цени од 300 динара.

Подели