Objavljeno:
365
pregleda

Novoimenovani članovi žirija Zadužbine „Predrag Peđa Tomanović“

Predrag Peđa Tomanović (1964-1993)

Izabran je nov sastav žirija koji će od ove godine donositi odluku o najboljem glumcu SNP-a. Članovi žirija su: Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház, Nataša Gvozdenović, pozorišna kritičarka i Predrag Štrbac, reditelj SNP-a.

„Nagrada koja nosi ime Predraga Tomanovića ostaje trajno posvećena glumcima njegovog duha, njegove osećajnosti i zaigranosti, svim onim vrsnim igračima koji će, i u vremenima posle svih odsanjanih snova, nastaviti započeti /i njegov/ pozorišni san, san pred stvarnošću.“ Svrha Zadužbine je dodeljivanje nagrade za najbolju ulogu koju je ostvario glumac u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u prethodnoj kalendarskoj godini. Takođe, nagrada „Predrag Peđa Tomanović“ dodeljuje se i najboljem diplomiranom studentu master studija glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu čiji prosek ocena ne može biti niži od devet.

Žiri će uručiti nagrade pre izvođenja predstave Anika i njena vremena u petak 26. januara, na sceni „Pera Dobrinović“ s početkom u 19.30, koja se to veče izvodi u znak sećanja na dan rođenja  velikog glumca SNP-a Predraga Peđu Tomanovića (Bač, 17. januar 1964 – Novi Sad, 30. oktobar 1993). Ove godine navršava se 25 godina od njegove smrti.

Podeli