Objavljeno:
685
pregleda

„Tri lica samoće“ gostuje na Kosovu i Metohiji

Tri lica samoće, predstava nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Bitef teatra iz Beograda, po tekstu Željka Jovanovića i u režiji Filipa Markovinovića, gostovaće na Kosovu i Metohiji. Predstava će biti izvedena 11. decembra u Domu kulture u Gračanici i 12. decembra 2017. u Domu kulture u Zvečanu.

To je komad koji je tematski vezan za Prvi svetski rat, ali je drugačiji utoliko što se ne bavi političkim okolnostima, niti velikim herojskim bitkama i stradanjima, nego donosi tri ženske sudbine i atmosferu iz zaleđine tog rata. Šta se dešavalo s onima koji u tom ratu nisu učestvovali, a na koje je ipak ostavio neizbrisiv trag i itekako uticao na njihove sudbine? Jedna priča je o Srpkinji u Zagrebu, druga priča o Ruskinji koja luta Evropom, prateći svog muža i treća je priča o Mađarici u Beogradu; priča o atipičnim ženama za vreme u kojem žive, emancipovanim, obrazovanim i koje su same donosile odluke, želeći samostalno da odrede način na koji će njihov život da teče.

Igraju: Mia Simonović (Milica), Sanja Mikitišin (Olga) i Tanja Pjevac (Mariška). Dramaturg je Miloš Latinović, scenograf Saša Senković, kostimograf Senka Ranosavljević, muziku potpisuje Zoran Tairović, a video materijal je obradio Filip Markovinović. Komad je premijerno izveden u SNP-u 6. marta 2017. i izveden je do sada 11. puta pred novosadskom i beogradskom publikom.

Podeli