Објављено:
2329
прегледа

„Три лица самоће“ гостује на Косову и Метохији

Три лица самоће, представа настала у копродукцији Српског народног позоришта и Битеф театра из Београда, по тексту Жељка Јовановића и у режији Филипа Марковиновића, гостоваће на Косову и Метохији. Представа ће бити изведена 11. децембра у Дому културе у Грачаници и 12. децембра 2017. у Дому културе у Звечану.

То је комад који је тематски везан за Први светски рат, али је другачији утолико што се не бави политичким околностима, нити великим херојским биткама и страдањима, него доноси три женске судбине и атмосферу из залеђине тог рата. Шта се дешавало с онима који у том рату нису учествовали, а на које је ипак оставио неизбрисив траг и итекако утицао на њихове судбине? Једна прича је о Српкињи у Загребу, друга прича о Рускињи која лута Европом, пратећи свог мужа и трећа је прича о Мађарици у Београду; прича о атипичним женама за време у којем живе, еманципованим, образованим и које су саме доносиле одлуке, желећи самостално да одреде начин на који ће њихов живот да тече.

Играју: Миа Симоновић (Милица), Сања Микитишин (Олга) и Тања Пјевац (Маришка). Драматург је Милош Латиновић, сценограф Саша Сенковић, костимограф Сенка Раносављевић, музику потписује Зоран Таировић, а видео материјал је обрадио Филип Марковиновић. Комад је премијерно изведен у СНП-у 6. марта 2017. и изведен је до сада 11. пута пред новосадском и београдском публиком.

Подели