Objavljeno:
302
pregleda

Dani Ukrajine u SNP-u

U Srpskom narodnom pozorištu u nedelju 21. i ponedeljak 22. maja na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 19 časova, održaće se dve manifestacije u okviru obeležavanja „Dana Ukrajine“:

– Plesno veče „Plesni vernisaž“ (kulturno-umetnička društva iz Kule, Ruskog Krstura, Sremske Mitrovice, Đurđeva, Novog Sada…) i

– Koncert muzičke i horske umetnosti pod nazivom „Ukrajina poziva u goste“ (horovi iz Ruskog Krstura, Novog Sada, „Harmonija“, „Pastorala“, Lavovska filharmonija…).


Publika će imati priliku da se bolje upozna sa ukrajinskom kulturom i da uživa veoma bogatom programu. Ulaz za oba dana je slobodan, a svi zainteresovani za ovaj program ulaznice mogu preuzeti na Biletarnici SNP-a (radnim danima od 10.00 do 19.00, subotom od 14.00 do 19.00 i nedeljom od 17.00 do 19.00).

Dani Ukrajine se obeležavaju od 16. do 23. maja nizom manifestacija i u ustanovama kulture (Matica srpska, Kulturni centar Novog Sada, Studio M, Muzej Vojvodine, Istorijski arhiv Novog Sada), kao i na drugim lokacijama u našem gradu.

Podeli