Objavljeno:
1013
pregleda

„Urnebesna tragedija“, 50. izvođenje

U subotu 13. maja s početkom u 19.30 na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta biće 50. put izvedena komedija Urnebesna tragedija Dušana Kovačevića u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Agencije „Strada“ iz Novog Sada. To je komad o jednoj generaciji kontaminiranoj prošlošću, u stalnim nesporazumima i drugoj – zanemarenoj, sluđenoj, bez identiteta.

Priča uzbudljiva i puna obrta, tragična po događajima koji se prepliću, a urnebesna po načinu na koji to čini, zaošijano, kovačevićevski. Predstavu je režirala Maja Grgić, a u ulogama su: Marija Medenica (Neven), Miodrag Petrović (Milan), Aleksandra Pleskonjić (Ruža), Dušan Jakišić (Kosta), Tijana Maksimović (Julka), Mirjana Gardinovački (Rajna), Mihailo Janketić (Vasilije), Nikola Ivačkov (Doktor), Dragan Kojić (Policajac).

Tim povodom rediteljka Maja Grgić je istakla: „Kada smo pre šest godina radili Urnebesnu tragediju, želja mi je bila da je publika zavoli i da uživa u njoj. Očigledno mi se želja ostvarila, a dugovečnost izvođenja ove predstave, pred uvek punom salom, potvrda je da smo uradili dobar posao. Želim da čestitam jubilej svima koji su učestvovali u stvaranju predstave.“

Predstava je premijerno izvedena u SNP-u 6. oktobra 2011, a od tada je videlo više od 13.500 gledalaca.

Podeli