Objavljeno:
399
pregleda

28. mart, Dan Srpskog narodnog pozorišta

Srpsko narodno pozorište proslaviće 156. rođendan u utorak, 28. marta. Dan Pozorišta će biti obeležen tradicionalnim obilaskom spomenika Jovanu Steriji Popoviću, Marini Olenjinoj i Peri Dobrinoviću, biste Drage Spasić i groba Stefana Stefanovića gde će delegacija položiti cveće. Biće otkrivena i tabla Prolaz Miloša Hadžića koja će biti postavljena na zgradu SNP-a, u prolazu između Uspenke crkve i tehničkog ulaza SNP-a.


U donjem foajeu scene „Pera Dobrinović“, u 11 časova, biće održana promocija knjige „Prolaz Miloša Hadžića“ Anđelka Erdeljanina, u ambijentu otvorene izložbe „Glumački naši roditelji“. Izložbu i promociju će otvoriti Miodrag Petrović, a o knjizi će govoriti Mileta Radovanović, Dejan Penčić Poljanski i autor Anđelko Erdeljanin.

Nakon promocije sledi Svečana akademija na sceni „Pera Dobrinović“ u 12 časova kada će biti uručene Godišnje pohvale, nagrade i medalje Srpskog narodnog pozorišta. Svečanu akademiju otvoriće profesor Miroslav Štatkić, pokrajinski sekretar za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a potom će nam se besedom obratiti dr Zoran Đerić, v.d. upravnika SNP-a.

U večernjim satima ovaj svečani Dan, biće zaokružen izvođenjima predstave Gospođa ministarka, na sceni „Pera Dobrinović“ u 19.30 i koncertnim izvođenjem opere Stevana Divjakovića Vladimir i Kosara na sceni „Jovan Đorđević“ u 20 časova.

SRPSKO NARODNO POZORIŠTE, 156. sezona
SRPSKO NARODNO POZORIŠTE, 156. sezona
Podeli