Objavljeno:
118
pregleda

Zoran Đerić novi upravnik Srpskog narodnog pozorišta

dr-zoran-djericPokrajinska vlada imenovala je dr Zorana Đerića za vršioca dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta umesto dosadašnjeg Aleksandra Milosavljevića.

Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

Novi Sad , 27. jul 2016.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici formirala Odbor za koordinaciju aktivnosti za izgradnju zgrade Javne medijske ustanove „Radio-televizije Vojvodine“, na čijem čelu je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Za potpredsednike Odbora, koji je formiran na inicijativu predsednika Mirovića, imenovani su predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Članovi Odbora su: potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić, generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica, predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine dr Jova Radić, v.d. direktora JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad; Dejan Mandić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević. Dva člana Odbora imenovaće Vlada Republike Srbije.

Zadatak Odbora je da definiše aktivnosti i vreme za realizaciju projekta izgradnje zgrade RTV–a, prema utvrđenim prioritetima Pokrajinske vlade, kao i da koordinira sve aktere vlasti koji su uključeni u realizaciju projekata koji je interesa za AP Vojvodinu u oblasti informisanja.

Pokrajinska vlada je danas razrešila dužnosti direktora Opšte bolnice Pančevo dr Nebojšu Tasića zbog nepravilnosti u radu, i za vršioca dužnosti imenovala dr Slobodana Ovuka.

Na današnjoj sednici dužnosti je razrešen i dosadašnji upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Milosavljević. Za vršioca dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta imenovan je prof. dr Zoran Đerić.

Na sednici je razmatran i usvojen i Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu u periodu januar – jun 2016. godine.

Pokrajinska vlada

dr Zoran Đerić, foto: B. Lučić
dr Zoran Đerić, foto: B. Lučić
Podeli