Objavljeno:
305
pregleda

Zoran Đerić novi upravnik Srpskog narodnog pozorišta

Pokrajinska vlada imenovala je dr Zorana Đerića za vršioca dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta umesto dosadašnjeg Aleksandra Milosavljevića.

Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

Novi Sad , 27. jul 2016.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici formirala Odbor za koordinaciju aktivnosti za izgradnju zgrade Javne medijske ustanove „Radio-televizije Vojvodine“, na čijem čelu je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Za potpredsednike Odbora, koji je formiran na inicijativu predsednika Mirovića, imenovani su predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Članovi Odbora su: potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić, generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica, predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine dr Jova Radić, v.d. direktora JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad; Dejan Mandić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević. Dva člana Odbora imenovaće Vlada Republike Srbije.

Zadatak Odbora je da definiše aktivnosti i vreme za realizaciju projekta izgradnje zgrade RTV–a, prema utvrđenim prioritetima Pokrajinske vlade, kao i da koordinira sve aktere vlasti koji su uključeni u realizaciju projekata koji je interesa za AP Vojvodinu u oblasti informisanja.

Pokrajinska vlada je danas razrešila dužnosti direktora Opšte bolnice Pančevo dr Nebojšu Tasića zbog nepravilnosti u radu, i za vršioca dužnosti imenovala dr Slobodana Ovuka.

Na današnjoj sednici dužnosti je razrešen i dosadašnji upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Milosavljević. Za vršioca dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta imenovan je prof. dr Zoran Đerić.

Na sednici je razmatran i usvojen i Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu u periodu januar – jun 2016. godine.

Pokrajinska vlada

Podeli