Објављено:
937
прегледа

Уручење Награде „Бојан Ступица“ редитељу Томију Јанежичу

Награда „Бојан Ступица“ за 2015. годину, коју додељује Удружење драмских уметника Србије биће свечано уручена редитељу Томију Јанежичу у суботу, 4. јуна 2016. у 13 сати, у Удружењу драмских уметника Србије (Београд, Студентски трг 13/VI). Томи Јанежич је награђен за најбољу режију у конкуренцији од 20 премијерно изведених представа у нашим професионалним позориштима у периоду од 1. априла 2013. до 31. марта 2015. године.

Награђена представа је Опера за три гроша Бертолта Брехта и Курта Вајла, настала као копродукција Краљевског позоришта Зетски дом и Српског народног позоришта.

Жири је радио у саставу: редитељ Борис Лијешевић (претходни лауреат и председник Жирија), проф. Бошко Милин, драматург и позоришни критичар и Жељко Хубач, драматург и драмски писац, а одлуку је донео 13. марта 2016. године, већином гласова.

Награда „Бојан Ступица“ се састоји од плакете са ликом Бојана Ступице, рад академског вајара Стевана Боднарова, од уникатне дипломе на пергаменту чији је аутор академски сликар и сценограф Герослав Зарић и од новчаног износа.

Доделу Награде финансијски подржавају Министарство културе и информисања Републике Србије и Секретаријат за културу града Београда.

Подели