Objavljeno:
292
pregleda

Svečano obeležen Dan Srpskog narodnog pozorišta

Ove godine proslavili smo 155. godišnjicu i današnjom Svečanom akademijom obeležili 155. po redu, veoma uspešnu sezonu koja još nije završena. Iza nas je ukupno deset premijera – pet dramskih, dve baletske i tri operske, a u pripremi su još dve predstave, dramska i operska.

Na Svečanoj akademiji koja je upriličena na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 12 časova, dodeljene su godišnje pohvale, nagrade i medalje „Jovan Đorđević“ zaslužnim umetnicima i radnicima Srpskog narodnog pozorišta.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Milosavljević, uvodnom rečju pozdravio je goste, predstavnike medija i zaposlene u SNP-u naglasivši s kolikim ponosom i žarom, i pored pratećih nedaća, Pozorište i njegovi zaposleni nose, predstavljaju i dalje stvaraju velika Dela.

Dodela nagrada ispraćena je vema lepim pratećim programom gde smo imali prilku da čujemo glumca Miodraga Petrovića koji je pročitao tekst Jovana Jovanovića Zmaja „Poziv na priloge na osnivanje stalnog Srpskog narodnog pozorišta u Novome Sadu“. Uživali u prelepim arijama koje je izvela solistkinja Opere SNP-a Jelena Končar, uz klavirsku pratnju Danijele Hodobe Leš, kao i u izvanrednom monologu Lotike iz predstave „Na Drini ćuprija“ prvakinje Drame SNP-a Gordane Đurđević Dimić koji je na premijernom izvođenju nagrađen burnim aplauzom.

Nagrađeni i pohvaljeni umetnici i radnici ispraćeni su gromkim aplauzom a svečanost je nastavljena na koktelu u Svečanom salonu SNP-a.

Fotografije: Srđan Đurić


Podeli