Anika i njena vremena i Na Drini ćuprija „Andriću u čast“ u NP Beograd

andricu-u-castDve predstave Srpskog narodnog pozorišta, rađene po motivima Andrićeve proze, učestvovaće na ovogodišnjoj reviji predstava „Andriću u čast“, u Narodnom pozorištu iz Beograda.

Revija „Andriću u čast“ održava se tokom novembra i decembra na obe scene NP Beograd, a povodom 125. godišnjice od rođenja našeg istaknutog pisca i nobelovca Ive Andrića.
Više informacija

Obaveštenje o izmeni repertoara

mizantropObaveštavamo vas da je otkazana predstava „Mizantrop“, koja je trebalo da bude izvedena u utorak, 21. novembra 2017, na sceni „Pera Dobrinović“ u 19.30.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a u roku od 15 dana.

Sećanje na velikog dobrotvora Lazara Dunđerskog (1833-1917)

l-dSrpsko narodno pozorište u Novom Sadu obeležiće Svečanom akademijom sto godina od smrti Lazara Dunđerskog, koji je krajem 19. i početkom 20. veka pomagao rad i opstanak ovog pozorišta. Svečana akademija biće održana u sredu, 6. decembra 2017, na sceni „Jovan Đorđević“, u 19.00.

Ulaz je slobodan, a svi zainteresovani ulaznice mogu podići do 4. decembra na Biletarnici SNP-a.
Više informacija

Vojvođanska rapsodija, premijerno u SNP-u

selo-sakuleU Srpskom narodnom pozorištu u toku je rad na mjuziklu Vojvođanska rapsodija, velikom projektu SNP-a koji objedinjuje učešće sve tri umetničke jedinice – Dramu, Operu i Balet.

Vojvođanska rapsodija je originalni domaći mjuzikl, u režiji Vladimira Lazića, koji zajedno sa Željkom Mijanovićem potpisuje i dramaturšku adaptaciju.
Više informacija

Izložba i promocija monografije „Apres“

apresPetak, 24. novembra 2017, donji foaje scene „Jovan Đorđević“, 18:00

Srpsko narodno pozorište, Udruženje baletskih umetnika Vojvodine i Institut za umetničku igru iz Beograda, organizuju izložbu pod nazivom „Apres“ i promociju monografije docenta sa Instituta za umetničku igru u Beogradu profesora Nemanje Maraša.
Više informacija

Gosti u SNP-u u novembru

zenidbapetak, 24. novembra, scena „Pera Dobrinović“, 19.30

Ženidba na čardaku, tamburaška komedija, po delu „Ženidba i udadba“ J. Sterije Popovića, dramatizaciji Petra Pecije Petrovića i po ugledu na predstavu „Ženidba i udadba“ Bogoljuba Braše Krajnova, adaptacija i režija: Dragan Ostojić, Novosadski novi teatar i Tamburaški orkestar „Romansa“ Više informacija

VRH STRANE