Две представе Српског народног позоришта, рађене по мотивима Андрићеве прозе, учествоваће на овогодишњој ревији представа „Андрићу у част“, у Народном позоришту из Београда.

Ревија „Андрићу у част“ одржава се током новембра и децембра на обе сцене НП Београд, а поводом 125. годишњице од рођења нашег истакнутог писца и нобеловца Иве Андрића.

Представа Аника и њена времена, ауторке и редитељке Ане Ђорђевић (копродукција Српског народног позоришта и Бео арт-а), биће изведена у петак, 24. новембра, у 19.30 на Великој сцени НП Београд. Представа На Дрини ћуприја, у режији Кокана Младеновића, биће изведена у петак, 8. децембра у 19.30, такође на Великој сцени, као представа која ће затворити ревију.


У том периоду, публика ће моћи да погледа четири различите представе (Play Андрић или људи о којима се не може много казивати – Краљевачко позориште, Аника и њена времена – Српско народно позориште и Бео арт, Каинов ожиљак – Шабачко позориште и На Дрини ћуприја – Српско народно позориште), посвећене нашем славном писцу и његовом делу, са репертоара српских позоришта.