Оперске представе у септембру

operaОперска сезона Српског народног позоришта креће у септембру популарним представама: 21. септембра Кнез Иво од Семберије Исидора Бајића, концертно извођење, 27. септембра Кавалерија рустикана, опера Пјетра Маскањија и 30. септембра Кармина бурана, сценска кантата Карла Орфа.


Кнез Иво од Семберије биће концертно изведен у четвртак, 21. септембра, у оквиру свечаног затварања манифестације „Дани Републике Српске у Србији 2017.“ на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 19 часова. Диригент је Александар Којић, а у главним улогама су оперски солисти: Небојша Бабић, баритон (Кнез Иво), Александар Саша Петровић, тенор (Кулин бег), Виолета Срећковић, мецосопран (Мајка кнеза Иве), Горан Крнета, бас (Свештеник). Учествују: Бранислав Станков (Турски гласник), Александар Толимир (Мујезин), Хор и Оркестар СНП-а. Хор је припремила Весна Кесић Крсмановић, режијски поставила Катарина Матеовић Тасић. Улаз је слободан, а улазнице се могу подићи на Билетарници СНП-а.

КНЕЗ ИВО ОД СЕМБЕРИЈЕ, фото: Миомир Ползовић

КНЕЗ ИВО ОД СЕМБЕРИЈЕ, фото: Миомир Ползовић


Кавалерија рустикана биће изведена у среду, 27. септембра, на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 20 часова. Ова потресна музичка драма, у режији Александра Николића, госта из Београда, премијерно је изведена у јануару ове године. Диригент је Александар Којић, а у улогама су оперски солисти: Свитлана Декар, сопран (Сантуца), Александар Саша Петровић, тенор (Туриду), Нора Чонкић Петровић, алт (мама Лучија), Жељко Р. Андрић, баритон (Алфио), Маја Андрић, сопран (Лола). Учествују: Оркестар и Хор СНП-а.

КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА, фото: Александар Рамадановић

КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА, фото: Александар Рамадановић


Кармина бурана биће изведена у суботу, 30. септембра, на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 20 часова. Диригент је Микица Јевтић, а у улогама су оперски солисти: Дарија Олајош Чизмић (сопран), Игор Ксионжик (тенор) и Васа Стајкић (баритон). Учествују и солисти Балета, Хор и Оркестар СНП-а.

КАРМИНА БУРАНА, фото: Миомир Ползовић

КАРМИНА БУРАНА, фото: Миомир Ползовић

Ове, 2017. године, оперским програмима се обележава 70 година од обновљене Опере и њеног непрекидног рада – 16. новембра 1947.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: