Objavljeno:
480
pregleda

Profesor Miroslav Štatkić u Srpskom narodnom pozorištu

Foto: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama

Srpsko narodno pozorište je u ponedeljak, 24. aprila, posetio pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verski zajednicama profesor Miroslav Štatkić.

U svojoj radnoj poseti profesor Štatkić razgovarao je sa Tonijem Ranđelovićem, v.d. direktora Baleta SNP-a.

Pored upoznavanja sa planovima i programima rada, Štatkić je prisustvovao i redovnoj baletskoj probi i razgovarao sa članovima baletskog ansambla.

Tokom razgovora, on je naglasio da Pokrajinski sekretarijat sa posebnom pažnjom vodi računa o najvažnijoj instituciji kulture u Vojvodini i da se do ozbiljnog i profesionalnog repertoara kako baleta, tako i opere i drame, može doći samo zajedničkim dogovorom.

„Balet je u svojoj osnovi najinteresantniji segment umetnosti, jer se govorom tela prezentuje drama“, rekao je Štatkić i dodao da je to „posebna izražajnost i virtuoznost, bilo da je u pitanju ‘beli’ balet ili savremeni ples“.

„Stoga ćemo i u narednom periodu, naravno u skladu sa mogućnostima, učiniti sve da podržimo i baletske projekte SNP“, naglasio je on.

Ranđelović je dodao da je u subotu, 29 aprila, povodom Svetskog dana igre, na repertoaru balet „Grk Zorba“ u koreografiji i režiji Krunislava Simića, i tom prilikom će pre samog izvođenja biti pročitana poruka povodom Svetskog dana igre.

Podeli