Драги мој лажљивче у Народном позоришту у Београду и Народном позоришту у Суботици

dragi-moj-lazljivceПредстава Српског народног позоришта и Културног центра из Сремских Карловаца  Драги мој лажљивче по тексту Џерома Килтија, режији Тибора Вајде, биће изведена 19. априла у Народном позоришту у Београду у оквиру размене представа, када ће на сцени „Пера Добриновић“ бити изведен Хенри Шести В. Шекспира у режији Никите Миливојевића.

Дело Драги мој лажљивче је настало на основу четрдесетогодишње преписке чувеног ирског писца бритког пера Џорџа Бернарда Шоа (1856–1950) и најсјајније звезде лондонских позоришта глумице Патрик Кембел (1865–1940) и представља нежну причу о односу два бића која се остварују заједно. По речима редитеља, ово је „представа за оне који размишљају, оне који умеју да осећају и који знају шта је катарза.” Играју: Гордана Ђурђевић Димић у улози Пат Кембел и Миодраг Петровић у улози Бернарда Шоа.

Као радио-драма Радио Новог Сада Драги мој лажљивче, у режији Тибора Вајде, представљала је Радио телевизију Војводине на Фестивалу радио-драма у Енглеској 25. фебруара 2016. године, освојивши 1. место у категорији публике.

Драги мој лажљивче је премијерно изведена 20. децембра 2014. године и извођена више од 20 пута на Камерној сцени Српског народног позоришта, на гостовањима у Војводини, у  част награђених у оквиру фестивала „Репасаж“ у Убу (17. новембра 2016), а до сада је видело више од 1100 гледалаца.

Ова представа ће такође бити на гостовању у Народном позоришту у Суботици 26. априла.

ДРАГИ МОЈ ЛАЖЉИВЧЕ, фото: Бранислав Лучић

ДРАГИ МОЈ ЛАЖЉИВЧЕ, фото: Бранислав Лучић

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: