67. Фестивал професионалних позоришта Војводине након 19 година поново је у Новом Саду. Почиње у понедељак, 3. априла у 19.30 у Српском народном позоришту представом „Ромео и Јулија“ у извођењу Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина. Фестивал траје до 9. априла, а публика ће моћи да погледа дванаест фестивалских представа (од којих су пет дечијих), и на сценама у Новосадском позоришту / Újvidéki Szíhnáz-у, Позоришту младих и Новосадском новом театру.


На јучерашњој прес конференцији, одржаној у Новосадском позоришту, селектор 67. фестивала професионалних позоришта Војводине Горан Ибрајтер је истакао: „Оно што се може извести као заједнички именитељ, то сам и рекао у образложењу селекције, јесте да су све представе модерног израза, али ипак у неку руку и традиционалне будући да се држе неких основних постулата позоришта.“ Валентин Венцел, председник Заједнице професионалних позоришта Војводине је говорио о споразуму трију позоришта са Заједницом, као светлом примеру сарадње театара – „у којем наше појединачне интересе сада стављамо по страни и покушавамо да оно чиме располажемо сви понаособ, да то објединимо и реализујемо Фестивал, који је, ето, старији чак и од мене.“

Поред новосадских представа, публика ће на Фестивалу моћи да погледа и оне из Зрењанина, Суботице, Кикинде и Вршца. Организовани су и пратећи програми, изложбе и радионице.

Представе ће оцењивати трочлани жири: Драгана Варагић, глумица, Смиљка Сељин, новинарка и Владислава Фекете, театролог.