Гости у СНП-у

nase-mesto10. јуна, Камерна сцена, 20.30

Наше место, Културни центар Нови Сад и Театар 34, режија: Богдан Јанковић

Играју: Николина Спасић и Милан Новаковић.

„Полазећи од тезе да град чине људи који живе у њему, главна грађа представе су управо коментари и размишљања становника Новог Сада. Намерно избегавам термин „Новосађани“, јер се показало да се многи тако не осећају, једни се овог назива одричу, тврдећи да град није оно што је био, а други да град није оно о чему су слушали пре доласка. Трагајући за разлозима незадовољства, верујем да можемо да упоредимо НАШЕ МЕСТО, постављајући питање где је НАШЕ МЕСТО, када је реч о одговорности појединца, као и увиђајући неизбежну истину да смо НАШЕ МЕСТО ми сами.“

Богдан Јанковић


20. јуна, сцена „Пера Добриновић“, 19.30

Лажа и паралажа, Јован Стерија Поповић, НП Београд, режија Југ Радивојевић

Играју: Борис Комненић (Марко Вујић), Бранкица Себастијановић (Јелица), Стефан Бузуровић (Батић), Милан Гутовић (Алекса), Небојша Дугалић (Мита), Данијела Угреновић (Марија).

Ово класично дело српске драмске књижевности прича о два преваранта који долазе у једну кућу где њихове измишљотине бивају прихваћене као истина, а они се надмећу ко ће више и убедљивије да лаже. Иако је у центру збивања лаж, а већина ликова бива сурово обманута, реч је о лепршавој комедији која умногоме говори и о данашњем времену.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: