Фото: А. Рамадановић

У понедељак, 6. марта, премијерно ће бити изведен комад Три лица самоће Жељка Јовановића у режији Филипа Марковиновића, на Камерној сцени Српског народног позоришта у 20.30.

Представа је рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Битеф театра из Београда.

– Када говоримо о Првом светском рату, или како се у то време називао „Велики рат“, углавном помињемо битке, велику храброст српске војске, страдања у Албанији, на Крфу, пробој Солунског фронта или се бавимо узроцима рата, атентатом, политичким околностима…  Негде на маргини остали су сви они који су у рату живели, неки и преживели, и који су, премда нису војевали битке, изнели велики терет на својим леђима. Ова представа доноси поглед на ратна збивања из једног другог угла – угла жена којима је рат однео њихове љубави и које се, на различите начине, настоје изборити са бесмислом у којем су се затекле – истакао је редитељ Филип Марковиновић.


У ауторском тиму су: Милош Латиновић, драматург, Саша Сенковић, сценограф, Сенка Раносављевић, костимограф, Зоран Таировић за музику и др Дејан Средојевић за сценски говор. У представи ће се користити видео-материјал о Првом светском рату, које је редитељ припремио и обрадио. Играју: Миа Симоновић (Милица), Сања Микитишин (Олга) и Тања Пјевац (Маришка). Пред нама је прича о судбинама трију жена у Великом рату, које су због љубави далеко од свог дома.

Репризно ће се током марта изводити у СНП-у, на Камерној сцени 7, 13, 30. марта у 20.30. Већ 15. марта београдску публику очекије и премијерно извођење у Битеф театру и прво репризно извођење дан касније, 16. марта.