Гостују у СНП-у…

ivanov18. јануара, сцена „Пера Добриновић“, 19.30
Иванов А. П. Чехов, режија и адаптација Татјана Мандић Ригонат, Народно позориште Београд

Играју: Предраг Ејдус, Никола Ристановски, Хана Селимовић, Бранка Петрић, Бранко Видаковић, Нада Шаргин, Данијела Угреновић, Ненад Стојменовић, Никола Вујовић, Вања Милачић, Бојан Кривокапић и други.

„Успех комада може се објаснити тиме што говори о актуелном проблему који је мучио руске интелектуалце осамдесетих година XIX века. Чехов је извео на позорницу прерано уморног човека који се у чамотињи руског живота стално сукобљава са препрекама које је немогуће савладати, инертношћу, тромошћу, равнодушношћу, под којима се слама сваки идеализам и гасне свако одушевљење. Живот Иванова се изјаловио у петрифицираној структури тадашњег руског друштва. Стога није чудо што су и аутор и драма били бурно поздрављени.“ (Ј. Христић)

Представа траје 2 сата

 

25. јануара, Камерна сцена, 20.30
Не играј на Енглезе Владимир Ђурђевић, режија Богдан Јанковић, Театар 34 и Културни центар Нови Сад

Позоришни комад Не играј на Енглезе на веома комичан и динамичан начин представаља време у којем живимо и феномен људи опседнутих спортским кладионицама, у овом случају клађењем на фудбалске утакмице. Три младића срећу се у стану једног од њих где започињу праћење телевизијског преноса фудбалског меча на који се сва тројица кладе. Наши јунаци планирају да новцем од клађења, након ове утакмице, реше замршене животе, а само један од њих може бити добитник. Напето ишчекујући резултат утакмице, дешавају се многобројни заплети и сукоби, кроз које се откривају скривени међусобни односи тројице најбољих пријатеља.

Играју: Ервин Хаџимуртезић, Бранислав Јерковић, Ђорђе Симић.

Представа траје сат и двадесет минута.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: