Објављено:
142
прегледа

Примадони у част

Примадона Радмила Бакочевић, извор: Народно позориште у Београду

Концерт поводом обележавања јубилеја – 60 година уметничког и 40 година педагошког рада примадоне и професорке Радмиле Бакочевић

Након успешно изведеног концерта „Професорки од срца“ одржаног 1. марта у Народном позоришту у Београду, новосадска публика имаће јединствену прилику да ужива у концертном програму у Српском народном позоришту, у уторак, 12. априла на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 19 часова.

Заступљене су оне арије које заувек обележавају изузетну посвећеност оперској уметности и постојаност ове оперске диве на сцени.

Концерт је под диригентском управом Дејана Савића уз учешће Оркестра Опере Српског народног позоришта у Новом Саду.

Снимак концерта „Професорки од срца“, Народно позориште у Београду, 1. март 2016.

Гости солисти Опере Народног позоришта у Београду су некадашњи студенти професорке Бакочевић.

Солисти Опере СНП-а које ћемо имати прилику да чујемо су Александар Саша Петровић (арија Дон Хосеа из опере Кармен Ж. Бизеа), Васа Стајкић (арија Жермона из опере Травијата Ђ. Вердија) Милица Стојадиновић (арија Ћо-Ћо сан из опере Мадам Батерфлај Ђ. Пучинија), Јелена Кончар (арија Розине из опере Севиљски берберин Ђ. Росинија) и Бранислав Јатић (арија Фијеска из опере Симон Боканегра Ђ. Вердија).

Цена улазнице: 300,00 динара балкон и 400,00 динара партер


Београдски и новосадски оперски солисти заједно

Овде смо због Професорке, овде смо са љубављу и захвалношћу Професорки, овде смо да покажемо чему нас је Професорка научила и чиме нас је инспирисала. Овде смо зато што Професорку волимо и поштујемо, зато што смо свесни величине и значаја њене каријере и утицаја и ефеката њене уметности на све нас, као и на публику. Овде смо да покажемо да Професорка и дан – данас мисли и прати нас, наш рад и напредовање, и даље се трудећи да нам буде од помоћи и користи. Овде смо јер је у Професоркиној, као и у нашим каријерама, Нови Сад незаобилазна и незамењива станица. Овде смо заједно са Професорком, јер смо са њом бољи него обично. Радујемо се и поносни смо што је и Професорка са нама, сада и заувек.

Реч диригента Дејана Савића, НП у Београду

Подели