На конференцији за медије одржаној у петак, 26. фебруара 2016. у згради Покрајинске владе, најављен је 13. Београдски фестивал игре.

Конференцију је отворио покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић а говорили су и директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг и саветник и заменик шефа мисије Амбасаде Канаде у Србији, Кевин Рекс.

Новосадска публика имаће прилку да види две представе са фестивала које ће бити одржане у Српском народном позоришту – ЕМПИРИЈСКИ КВОЦИЈЕНТ, RUBBERBANDance група, Монтреал, 31. марта на сцени „Пера Добриновић“ у 20 часова и ПРИМАРНА ТРИЛОГИЈА, Плесна компанија Дрезден, Франкфурт, 2. априла на сцени „Јован Ђорђевић“ у 20 часова.

Према речима директорке фестивала, Аје Јунг, срећа је једно од могућих читања плеса те је с тога слоган овогодишњег фестивала „Срећа се игра – заједно“.

Фотографије: Срђан Ђурић


Награда 12. Београдског фестивала игре „Јован Ћирилов – трагач за новим“, припала је, по одлуци стручног жирија, кореографу Јиржију Килијану и биће му уручена 24. марта 2016. на сцени Сава Центра.

Београдски фестивал игре траје од 19. марта до 10. априла и реализује се под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.