Boemi u SNP-u, prvi put u sezoni

boemiBoemi Đakoma Pučinija, čiji su libreto prema romanu Slike iz života boema Anrija Miržea napisali Luiđi Ilika i Đuzepe Đakoza, biće izvedena u Srpskom narodnom pozorištu: 18. i 28. februara na sceni „Jovan Đorđević“ u 19.00. Operu diriguje maestro Aleksandar Kojić. Režija, scenografija i kostim su dela kreativnog italijanskog autorskog tima – Katarine Panti Liberoviči, Serđa Mariotija i Kristine Ačeti.
Više informacija

Audicija za sve glasove

audicijaOperski studio Srpskog narodnog pozorišta poziva učenike muzičkih škola i studente muzičke Akademije na audiciju koja će biti održana u utorak 28. februara u Orkestarskoj probnoj sali u 11.00.
(službeni ulaz SNP-a, Pozorišni trg 1, Novi Sad)

Prijave slati do 17. februara na imejl: audicija.opera@snp.org.rs

Pres-konferencija povodom premijere Maskanjijeve opere „Kavalerija rustikana“

kavalerija-pressNa  pres-konferenciji održanoj u petak 27. januara 2017, u 11 časova u Svečanom salonu Srpskog naordnog pozorišta, govorili su v.d. upravnika dr Zoran Đerić, umetnički direktor Pozorišta Nevena Janać, v.d. direktora Opere Aleksandar Stankov, reditelj Aleksandar Nikolić, gost iz Beograda, maestro Aleksandar Kojić i Nora Čonkić Petrović, član Opere SNP-a.

Više informacija

Početak rada na predstavi „Tri lica samoće“

tri-lica-tuge-1U Drami Srpskog narodnog pozorišta, u ponedeljak, 16. januara, počele su probe za predstavu „Tri lica samoće“, drama Željka Jovanovića. Predstava se realizuje u koprodukciji SNP-a sa Bitef teatrom. Reditelj predstave je Filip Markovinović, dramaturg Miloš Latinović, scenograf Saša Senković i kostimograf Senka Ranosavljević. Uloge su poverene glumicama: Sanji Mikitišin, Tanji Pjevac i Miji Simonović.
Više informacija

Zajedničko čitanje na prvom Času

cas-anatomijeNa ogromno zadovoljstvo Novosađana i ansambla Drame Srpskog narodnog pozorišta reditelj Andraš Urban režira u SNP-u i postavlja na scenu Čas anatomije po motivima proze Danila Kiša.

Nakon brojnih specijalnih nagrada i nagrada za najbolju režiju Andraš Urban odabrao je naslov Čas anatomije  koji je osnov piščeve zaostavštine.

Više informacija

Hor Opere SNP-a nastupa na bejrutskom muzičkom festivalu

hor-snpInternacionalni festival muzike i izvođačkih umetnosti Al Bustan Festival (The Al Bustan Festival) održaće se od 15. februara do 19. marta 2017. godine u glavnom gradu Libana, Bejrutu. Na pres konferenciji Al Bustan Festivala, koja je održana 15. decembra, najavljen je program koji će se izvoditi na temu „Kraljice i carice Orijenta“ (Queens & Empresses of the Orient). Tom prilikom, najavljen je i nastup Hora Opere Srpskog narodnog pozorišta, Više informacija

VRH STRANE