Sećanje na velikog dobrotvora Lazara Dunđerskog (1833-1917)

dundjerskiSrpsko narodno pozorište u Novom Sadu obeležiće Svečanom akademijom sto godina od smrti Lazara Dunđerskog, koji je krajem 19. i početkom 20. veka pomagao rad i opstanak ovog pozorišta.

Svečana akademija biće održana u prvoj polovini decembra, najavio je pomoćnik upravnika SNP-a za programske delatnosti mr Zoran Subotički.

Više informacija

Saradnja Mađarske državne opere iz Budimpešte i Srpskog narodnog pozorišta

snpDelegacija Mađarske državne opere iz Budimpešte danas je posetila Srpsko narodno pozorište. Tom prilikom je u Svečanom salonu Srpskog narodnog pozorišta u 13 časova održan sastanak na kom su prisustvovali predstavnici Mađarske državne opere: Tamaš Seneger, vođa grupe, Peter Virag, tehnički direktor, Emeke Njagui, urednik programa, Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta Mađarske iz Subotice, a iz Srpskog narodnog pozorišta: Više informacija

Obaveštenje o izmeni repertoara

karmina-burana-featuredObaveštavamo vas da će umesto opere Boemi, u utorak 31. oktobra 2017. biti izvedena scenska kantata Karla Orfa Karmina burana s početkom u 19 časova, na sceni „Jovan Đorđević“, zbog velikog interesovanja publike. Ujedno, ovo će biti poslednje ovogodišnje izvođenje Karmine burane.
Kupljene ulaznice za operu Boemi mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a u roku od petnaest dana, ili zameniti za Karminu buranu.

Baletske predstave u oktobru

grk-zorbaU subotu 7. oktobra na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 19 časova biće izveden balet Grk Zorba Mikisa Teodorakisa. Obnovljena 8. oktobra prošle godine, koreografski  osvežena (koreograf i reditelj Krunislav Simić) i  sa novim igračima, najpoznatija je baletska predstava  u  novijoj  istoriji  SNP-a.

Više informacija

Poziv Baleta SNP-a

snp-Umetnička jedinica Balet Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad, Srbija, upućuje otvoren poziv afirmisanim profesionalnim baletskim igračicama/solistkinjama, koje na svom repertoaru imaju odigrane glavne uloge klasičnog baletskog repertoara: Odeta/Odilija iz baleta Labudovo jezero P. I. Čajkovskog, Žizela iz baleta Žizela A. Adama, Kitri iz baleta Don Kihot L. Minkusa, Aurora iz baleta Uspavana lepotica P. I. Čajkovskog. Više informacija

Operske predstave u oktobru

kavalerija-rustikanaKavalerija rustikana biće izvedena u utorak, 3. oktobra na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 20 časova. Ova potresna muzička drama, u režiji Aleksandra Nikolića, gosta iz Beograda, nastala je u zajedničkoj saradnji Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog Narodnog pozorišta i premijerno je bila izvedena u januaru ove godine.

Više informacija

VRH STRANE