Novogodišnji solistički koncert Danijele Jovanović

d-jovanovicPrvakinja Opere Srpskog narodnog pozorišta Danijela Jovanović, sopran, održaće Novogodišnji solistički koncert u sredu, 27. decembra 2017, s početkom u 20 časova, u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu. Ulaz je slobodan, a koncert je organizovan u saradnji Muzičke omladine Novog Sada i Srpskog narodnog pozorišta.

Više informacija

Operske predstave u decembru

seviljski-berberinSeviljski berberin, 5. i 20. decembra

Zbog velikog interesovanja publike i rasprodatih ulaznica za prethodno izvođenje, ova komična opera u dva čina Đoakina Rosinija biće izvedena u decembru dva puta: u utorak, 5. i sredu, 20. decembra, na sceni „Pera Dobrinović“ u 19.30.

Više informacija

PREMIJERA: Otpor, Li Mekdugal

otporOtpor je još jedan dramski tekst veoma uspešnog kanadskog pisca mlađe generacije Lija Mekdugala (Lee Macdougall), čija nas premijera očekuje u petak, 15. decembra, na Kamernoj sceni SNP-a s početkom u 20.30.

Više informacija

Krcko Oraščić, 16, 18, 22, 23, 27. i 28. decembra

krcko-orascicVelika sala SNP-a, za prethodna dva izvođenja u novembru, bila je premala da primi sve zainteresovane, pa će legendarna baletska predstava Srpskog narodnog pozorišta biti izvedena u decembru još šest puta: u subotu 16, u ponedeljak 18, u petak 22, u subotu 23, u sredu 27. i četvrtak 28. decembra na sceni „Jovan Đorđević“, sva izvođenja s početkom u 19 časova.

Više informacija

Humanitarne predstave Pozorišta „Promena“

promenaU okviru humanitarne akcije „Promena za Nastasiju“ koju je organizovalo Pozorište „Promena“ sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, biće izvedeno pet predstava – četiri u Srpskom narodnom pozorištu i jedna u Pozorištu „Promena“. Humanitarna akcija organizovana je radi sakupljanja sredstava za našu sugrađanku, prijateljicu, sportistkinju, majku i velikog borca Nastasju Nedimović koja boluje od teške bolesti.
Više informacija

VRH STRANE