Ugovor o saradnji dve pozorišne kuće

snpnpblU sredu, 18. januara 2017. potpisan je ugovor o umetničkoj i poslovnoj saradnji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad. Ugovorom su ozvaničeni svi oblici partnerskog odnosa, kao što je razmena predstava i glumaca, tehnička pomoć u realizaciji predstava i zajednička produkcija, a sve u cilju ostvarenja kvalitetnije saradnje ove dve poznate pozorišne kuće.
Više informacija

Početak rada na predstavi „Tri lica tuge“

tri-lica-tuge-1U Drami Srpskog narodnog pozorita, u ponedeljak, 16. januara, počele su probe za predstavu „Tri lica tuge“, drama Željka Jovanovića i Miloša Latinovića. Predstava se realizuje u koprodukciji SNP-a sa Bitef teatrom. Reditelj predstave je Filip Markovinović, dramaturg Miloš Latinović, scenograf Saša Senković i kostimograf Senka Ranosavljević. Uloge su poverene glumicama: Sanji Mikitišin, Tanji Pijevac i Miji Simonović.
Više informacija

Despićeva komična opera kao kruna sezone

zoran-djericDrama Srpskog narodnog pozorišta ušla je u 2017. s prvim probama „Časa anatomije” po tekstovima Danila Kiša u režiji Andraša Urbana, a već za desetak dana počeće i rad na drami Željka Jovanovića i Miloša Latinovića „Tri lica tuge”. Kako je za „Dnevnik” pojasnio v.d. upravnika SNP-a dr Zoran Đerić, u pitanju je projekat koji se realizuje u koprodukciji sa Bitef teatrom, a njegovu okosnicu čine priče tri žene različitih generacija čiju je životnu sudbinu obeležio Prvi svetski rat.
Više informacija

Zajedničko čitanje na prvom Času

cas-anatomijeNa ogromno zadovoljstvo Novosađana i ansambla Drame Srpskog narodnog pozorišta reditelj Andraš Urban režira u SNP-u i postavlja na scenu Čas anatomije po motivima proze Danila Kiša.

Nakon brojnih specijalnih nagrada i nagrada za najbolju režiju Andraš Urban odabrao je naslov Čas anatomije  koji je osnov piščeve zaostavštine.

Više informacija

Hor Opere SNP-a nastupa na bejrutskom muzičkom festivalu

hor-snpInternacionalni festival muzike i izvođačkih umetnosti Al Bustan Festival (The Al Bustan Festival) održaće se od 15. februara do 19. marta 2017. godine u glavnom gradu Libana, Bejrutu. Na pres konferenciji Al Bustan Festivala, koja je održana 15. decembra, najavljen je program koji će se izvoditi na temu „Kraljice i carice Orijenta“ (Queens & Empresses of the Orient). Tom prilikom, najavljen je i nastup Hora Opere Srpskog narodnog pozorišta, Više informacija

Gostuju u SNP-u…

ivanov18. januara, scena „Pera Dobrinović“, 19.30
Ivanov A. P. Čehov, režija i adaptacija Tatjana Mandić Rigonat, Narodno pozorište Beograd

Igraju: Predrag Ejdus, Nikola Ristanovski, Hana Selimović, Branka Petrić, Branko Vidaković, Nada Šargin, Danijela Ugrenović, Nenad Stojmenović, Nikola Vujović, Vanja Milačić, Bojan Krivokapić i drugi.
Više informacija

VRH STRANE