Category Archives: VESTI

Audicija za predstavu „Selo Sakule, a u Banatu“

audicijaDana 6. juna 2017. godine od 11 do 15 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta održaće se još jedna audicija za predstavu „Selo Sakule, a u Banatu“, mjuzikl po tekstu Zorana Petrovića, u režiji Vladimira Lazića i kompozitora Gabora Lenđela.

Audicija se odnosi na glumce koji imaju završenu Akademiju umetnosti, a nisu članovi SNP-a.
Više informacija

Beogradska premijera opere Vladimir i Kosara u Narodnom pozorištu

v-i-k-npbgOpera Srpskog narodnog pozorišta Vladimir i Kosara kompozitora Stevana Divjakovića biće koncertno izvedena u petak, 26. maja 2017. s početkom u 19.30 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u okviru redovnog gostovanja i obeležavanja jubileja 70 godina obnovljene Opere SNP-a. Biće to premijerno izvođenje pred beogradskom publikom, dva meseca nakon novosadske praizvedbe (18. marta 2017, SNP).
Više informacija

Dani Ukrajine u SNP-u

dani-ukrajine-u-novom-saduU Srpskom narodnom pozorištu u nedelju 21. i ponedeljak 22. maja na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 19 časova, održaće se dve manifestacije u okviru obeležavanja „Dana Ukrajine“:

Više informacija

Obaveštenje o izmeni repertoara

teslaObaveštavamo vas da je prema saopštenju organizatora otkazan mjuzikl Tesla i bitka na Magnetnom polju, koji je trebalo da se izvede u SNP-u, u subotu, 13. maja.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a u roku od 15 dana.

Operski solisti SNP-a gostuju u Makedoniji

seviljski-berberinNaši operski solisti Jelena Končar, sopran, Nebojša Babić, bariton, i Goran Krneta, bas, gostovaće u Makedonskoj operi i baletu iz Skoplja 13. maja 2017. Oni će nastupiti u komičnoj operi Đ. Rosinija „Seviljski berberin“ (Sevilskiot berber, dirigent Kris Rusman, Engleska, režija Ursula Horner, Austrija), zajedno sa operskim solistima, horom i orkestrom Makedonske opere i baleta, a u okviru Festivala „Majske operske večeri“. Više informacija

Obaveštenje o izmeni repertoara

llksObaveštavamo vas da je gostujuća predstava Kruševačkog pozorišta Lepotica Linejna, koja je trebalo da se odigra u sredu, 10. maja na sceni „Pera Dobrinović“, otkazana.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a u roku od 15 dana.

Počela prodaja reklamnih Life+ kartica

lifeplusSrpsko narodno pozorište je i ove godine sklopilo ugovor sa firmom MEDIAPLANET iz Beograda o prodaji reklamnih kartica LIFE+ SNP-a (20% za dramske i 40% za operske i baletske predstave i 10 ulaznica po 50%). Ovo je već deveta godina kako sarađujemo sa njima. Ove godine je novina da je postignut dogovor sa Zvezdara teatrom da korisnici LIFE+ SNP-a mogu da ostvare popust i u tom pozorištu, pod njihovim uslovima (30% popusta na njihove predstave), Više informacija

Urnebesna tragedija, 50. izvođenje

urnebesna-tragedijaU subotu 13. maja s početkom u 19.30 na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta biće 50. put izvedena komedija Urnebesna tragedija Dušana Kovačevića u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Agencije „Strada“ iz Novog Sada. To je komad o jednoj generaciji kontaminiranoj prošlošću, u stalnim nesporazumima i drugoj – zanemarenoj, sluđenoj, bez identiteta.

Više informacija

Odložen rad na predstavi Laža i paralaža

sterijaZbog tehničko-organizacionih problema, odlaže se rad na predstavi Laža i paralaža J. S. Popovića, za jesen 2017. godine.

O svim događanjima na ovom projektu javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a.

Nastup Hora SNP-a u Sinagogi

luidji-kerubiniHor Opere Srpskog narodnog pozorišta će održati koncert u Sinagogi u petak, 19. maja s početkom u 20 časova. Na programu je delo Luiđija Kerubinija Rekvijem (Missa pro defunctis) u ce-molu. Dirigent je Vesna Kesić Krsmanović, učestvuje Hor Srpskog narodnog pozorišta, uz klavirsku pratnju Danijele Hodobe Leš.

Više informacija