Category Archives: VESTI

Promocija knjige Miroslava Mikija Radonjića Begunci iz beznađa

knjiga-U Srpskom narodnom pozorištu, u Svečanom salonu u utorak, 27. februara s početkom u 12 časova, biće održana promocija knjige Miroslava Mikija Radonjića Begunci iz beznađa (Biblioteka Teorija dramskih umetnosti, 2017), u izdanju Pozorišnog muzeja Vojvodine iz Novog Sada. U knjizi je predstavljen dramski opus Vide Ognjenović u kontekstu savremene srpske dramaturgije i književne tradicije.
Više informacija

Obaveštenje o izmeni repertoara

fortinbras-se-napio Obaveštavamo vas da je predstava „Fortinbras se napio“, koja je planirana za 7. februar, na Kamernoj sceni, u 20.30, otkazana.

Kupljene ulaznice za predstavu mogu da se vrate na Biletarnicu Srpskog narodnog pozorišta u roku od petnaest dana.

Imenovan Umetnički savet Srpskog narodnog pozorišta

snp-Upravnik Srpskog narodnog pozorišta dr Zoran Đerić, na osnovu Zakona o kulturi, imenovao je Umetnički savet Srpskog narodnog pozorišta. Umetnički savet čine: dr Isidora Popović, teatrolog i istoričar pozorišta, Božidar Knežević, dramski pisac, Violeta Srećković, solistkinja Opere SNP-a, Branka Gligorić, solistkinja Baleta SNP-a i Igor Pavlović, glumac Drame SNP-a.
Više informacija

„Na Drini ćuprija“ u Sarajevu: Stojeće ovacije za Novosađane

na-drini-cuprijaGlumci Srpskog narodnog pozorišta, gotovo čitav ansambl, ponovo su bili heroji Mladenovićevog viđenja i opsežnog zahvata dočaravanja epoha u periodu od preko 400 godina. Stojeće ovacije, a zatim i srdačna dobrodošlica, razgovori koji su usledili u salonu Narodnog pozorišta Sarajeva, potvrdili su veličinu njihovog poduhvata.

Igor Burić, Dnevnik, 2. februar 2018.
Više informacija

Gintautas Kevišas, novi savetnik u Operi SNP-a

snpJuče je na poziv Opere Srpskog narodnog pozorišta, 31. januara, SNP posetio gospodin Gintautas Kevišas (Gintautas Kėvišas), direktor i osnivač prestižnog međunarodnog muzičkog festivala „Vilnjus“ (Vilnius), jednog od najznačajnijih muzičkih događaja u Litvaniji. G. Kevišas će od februara biti novi savetnik u Operi Srpskog narodnog pozorišta i učestvovaće u planovima razvijanja, programa i promocije Opere SNP-a.
Više informacija

Toska, operski dragulj

toska-gostiDrama, ljubav, strast u Toski… Publika je ovacijama pozdravila sinoćni nastup učesnika: maestra Đanluke Marčana, Dragane Radaković, gošće u ulozi zanosne Florije Toske, Ektora Lopesa Mendose, tenora iz Meksika u ulozi Marija Kavaradosija zaljubljenog slikara, Nebojše Babića u ulozi Barona Skarpije pred kojim drhti ceo Rim i ostalih učesnika:

Više informacija

INTERVJU: Zoran Đerić, upravnik SNP-a

z-djericNakon bezmalo dvadeset meseci rukovođenja Srpskim narodnim pozorištem u v.d. statusu, dr Zoran Đerić je na temelju konkursa dobio mandat da i u naredne četiri godine vodi naš najstariji profesionalni teatar.

M. Stajić, Dnevnik, 29. januar 2018.

Više informacija

„Neobuzdani sklad“, 4. februara premijerno u SNP-u

neobuzdani-skladAutorski projekat dr Agote Vitkai Kučera, koja je i režirala muzičko-scensko uprizorenje života i dela Pala Abrahama (1892-1960), biće premijerno izveden u nedelju 4. februara u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Pera Dobrinović“ s početkom u 19.30.

Predstava je nastala u saradnji Akademije umetnosti iz Novog Sada i Srpskog narodnog pozorišta.
Više informacija

Balet u februaru

k-iKatarina Izmailova, petak 9. februara, scena „Jovan Đorđević“, 19.00

Repertoar Baleta SNP-a obogaćen predstavom koja je, nakon četrdeset godina od praizvedbe na sceni NP iz Beograda, u punom sjaju doživela svoju umetničku rekonstrukciju i autentičnu interpretaciju.

Više informacija

Opera u februaru

ljubavni-napitakLjubavni napitak, 10. i 17. februara, scena „Jovan Đorđević“, 19.00

Prvi put u ovoj sezoni, sa gošćom Zojom Ražok, sopranistkinjom iz Ukrajine u ulozi Adine. Komična opera u dva čina Gaetana Donicetija je na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta u subotu, 10. i 17. februara 2018. na sceni „Jovan Đorđević“ sa početkom u 19 časova.
Više informacija

Pres konferencija – dodela nagrade Zadužbine „Predrag Peđa Tomanović“

snp-press-pptPres konferencija, povodom dodele nagrade Zadužbine „Predrag Peđa Tomanović“, održana je u četvrtak, 25. januara u Srpskom narodnom pozorištu u 11 časova. Na konefernciji su govorili: dr Zoran Đerić, upravnik SNP-a, Milovan Filipović, v. d. direktora Drame, Nataša Gvozdenović, pozorišna kritičarka i članica Žirija, Milena Tomanović, osnivač Zadužbine i ovogodišnji laureati Milica Grujičić, glumica SNP-a i Milan Kolak, glumac.
Više informacija