Category Archives: VESTI

In memoriam: Dejan Penčić Poljanski

in-memoriamIn memoriam: Dejan Penčić Poljanski (1943–2017), direktor Drame SNP-a, pozorišni kritičar, teatrolog, reditelj, novinar, pravnik

Posle duge i teške bolesti umro je 23. VIII 2017. u Novom Sadu. Ispraćaj je 25. VIII 2017, u 12.45 na Gradskom groblju u Novom Sadu. Komemoracija će biti održana u Srpskom narodnom pozorištu 29. VIII 2017, u 12.00 na sceni „Pera Dobrinović“.
Više informacija

Odlazak Januša Glovackog

janus-glovackiProslavljeni poljsko-američki dramski pisac i scenarista Januš Glovacki umro je u 78. godini. Bio je poznat po dramama Antigona u Njujorku i Četvrta sestra, kojima je klasične teme postavio u savremeno okruženje, a na tom fonu je i satira Fortinbras se napio, koja će na sceni Srpskog narodnog pozorišta premijerno biti izvedena u oktobru.

Izvor: „Dnevnik“, 21. avgust 2017, str. 11

Sa koncerta orkestra Opere SNP-a u Temišvaru

snp-operaNa otvorenom, ispred ogromnog novoizgrađenog pozorišta u neoklasicističkom stilu, članovi orkestra Opere SNP-a predstavili su se izvođenjem probranog i dopadljivog repertoara: počelo je valcerom „Na lepom plavom Dunavu“, da bi se nastavilo motivima iz filmova Čarlija Čaplina, muzičkim podlogama za filmove „Pirati s Kariba“, „Kum“, „Fantom iz opere“…

Više informacija…

Orkestar Opere SNP-a na temišvarskom Festivalu „Sinkretik bastion 2021“

snp-orkestarBanatski nacionalni muzej iz Temišvara organizuje Festival „Sinkretik bastion 2021“. Festival će obeležiti dva muzička događaja na otvorenom u Bastionu Marije Terezije i trajaće od 24. do 25. juna, kada će klasična muzika upoznati muzički rok. Ovaj Festival se održava prvi put ove godine pod pokroviteljstvom Opštinskog saveta za regiju Timiš.

Više informacija

Obaveštenje o izmeni repertoara

decaObaveštavamo vas da je predstava „Deca“, diplomska predstava studenata Akademije umetnosti Novi Sad, koja je trebalo da se izvede u ponedeljak, 19. juna na Kamernoj sceni SNP-a, otkazana zbog bolesti glumice.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a do 26. juna.

Obaveštenje o izmeni repertoara

veciti-mladozenja-featured
Obaveštavamo vas da je predstava Večiti mladoženja, koja je bila planirana za 16. jun 2017, otkazana iz tehničko-organizacionih razloga.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a najkasnije do 23. juna.

„Na Drini ćuprija“ na 25. Pozorišnom maratonu u Somboru

na-drini-cuprija-Višestruko nagrađivana predstava Drame Srpskog narodnog pozorišta „Na Drini ćuprija“ učestvovaće na ovogodišnjem festivalu Pozorišni maraton.

Festival Pozorišni maraton „Kocka je bačena“ ove godine će se održati 25. put u Narodnom pozorištu Sombor, od 14. do 17. juna, a predstava „Na Drini ćuprija“ biće izvedena u četvrtak, 15. juna. Više informacija