Category Archives: VESTI

Orkestar Opere SNP-a na temišvarskom Festivalu „Sinkretik bastion 2021“

snp-orkestarBanatski nacionalni muzej iz Temišvara organizuje Festival „Sinkretik bastion 2021“. Festival će obeležiti dva muzička događaja na otvorenom u Bastionu Marije Terezije i trajaće od 24. do 25. juna, kada će klasična muzika upoznati muzički rok. Ovaj Festival se održava prvi put ove godine pod pokroviteljstvom Opštinskog saveta za regiju Timiš.

Više informacija

Obaveštenje o izmeni repertoara

decaObaveštavamo vas da je predstava „Deca“, diplomska predstava studenata Akademije umetnosti Novi Sad, koja je trebalo da se izvede u ponedeljak, 19. juna na Kamernoj sceni SNP-a, otkazana zbog bolesti glumice.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a do 26. juna.

Obaveštenje o izmeni repertoara

veciti-mladozenja-featured
Obaveštavamo vas da je predstava Večiti mladoženja, koja je bila planirana za 16. jun 2017, otkazana iz tehničko-organizacionih razloga.

Kupljene ulaznice mogu se vratiti na Biletarnicu SNP-a najkasnije do 23. juna.

„Na Drini ćuprija“ na 25. Pozorišnom maratonu u Somboru

na-drini-cuprija-Višestruko nagrađivana predstava Drame Srpskog narodnog pozorišta „Na Drini ćuprija“ učestvovaće na ovogodišnjem festivalu Pozorišni maraton.

Festival Pozorišni maraton „Kocka je bačena“ ove godine će se održati 25. put u Narodnom pozorištu Sombor, od 14. do 17. juna, a predstava „Na Drini ćuprija“ biće izvedena u četvrtak, 15. juna. Više informacija

Gala koncert Opere na Svetski dan muzike

gala-koncertKoncertom Opere za zatvaranje 156. sezone Srpskog narodnog pozorišta u sredu 21. juna 2017, s početkom u 20 časova na sceni „Jovan Đorđević“, biće obeležen Svetski dan muzike. Na programu će biti zastupljene operske arije iz najpopularnijih dela svetskih kompozitora (Bize, Doniceti, Maskanji, Pučini…).

Više informacija

Godišnjica smederevske tragedije

smederevo-0506Ove godine 5. juna navršilo se 76 godina od teške katastrofe koja je zadesila Smederevo 1941. godine. Tog dana, u 14.14 časova, iznenadna eksplozija skladišta municije pretvorila je gotovo ceo stari Despotov grad u ruševine. Prilikom ove katastrofe velikih razmera, teško je pogođen naš glumački stalež. Sedamnaest članova Narodnog pozorišta Dunavske banovine, današnjeg Srpskog narodnog pozorišta, izgubilo je živote:
Više informacija

Na Drini ćuprija nagradila kritika, publika, „Dnevnik“

na-drini-cuprijaŽiri Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije, u sastavu: Slobodan Savić (predsednik), Aleksandra Glovacki i Marina Milivojević Mađarev, doneo je jednoglasnu odluku da nagradu Okruglog stola kritike 62. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu dodeli ostvarenju Na Drini ćuprija, po motivima dela Ive Andrića, režija i adaptacija Kokan Mladenović, Srpsko narodno pozorište Novi Sad.
Više informacija