Category Archives: ВЕСТИ

Промоција књиге Мирослава Микија Радоњића Бегунци из безнађа

knjiga-У Српском народном позоришту, у Свечаном салону у уторак, 27. фебруара с почетком у 12 часова, биће одржана промоција књиге Мирослава Микија Радоњића Бегунци из безнађа (Библиотека Теорија драмских уметности, 2017), у издању Позоришног музеја Војводине из Новог Сада. У књизи је представљен драмски опус Виде Огњеновић у контексту савремене српске драматургије и књижевне традиције.
Више информација

Обавештење о радном времену Билетарнице СНП-а у току празника

blagajnaЧетвртак, 15. фебруара:
Билетарница неће радити (државни празник).

Петак, 16. фебруара:
Билетарница ће радити од 17 до 21 час.

Субота, 17. фебруара:
Билетарница ће радити од 14 до 21.30 часова.

Недеља, 18. фебруара:
Билетарница ће радити од 17 до 20 часова.

Обавештење о измени репертоара

fortinbras-se-napio Обавештавамо вас да је представа „Фортинбрас се напио“, која је планирана за 7. фебруар, на Камерној сцени, у 20.30, отказана.

Купљене улазнице за представу могу да се врате на Билетарницу Српског народног позоришта у року од петнаест дана.

Именован Уметнички савет Српског народног позоришта

snp-Управник Српског народног позоришта др Зоран Ђерић, на основу Закона о култури, именовао је Уметнички савет Српског народног позоришта. Уметнички савет чине: др Исидора Поповић, театролог и историчар позоришта, Божидар Кнежевић, драмски писац, Виолета Срећковић, солисткиња Опере СНП-а, Бранка Глигорић, солисткиња Балета СНП-а и Игор Павловић, глумац Драме СНП-а.
Више информација

Прва читаћа проба – Родољупци Стерије Поповића

rodoljupci-prva-probaЈош један Стеријин комад се припрема у продукцији Српског народног позоришта. Драма СНП-а је почела са радом на Стеријином комаду Родољупци.

Прва читаћа проба је одржана у Свечаном салону Српског народног позоришта у петак, 2. фебруара с почетком у 11 часова.

Више информација

„На Дрини ћуприја“ у Сарајеву: Стојеће овације за Новосађане

na-drini-cuprijaГлумци Српског народног позоришта, готово читав ансамбл, поново су били хероји Младеновићевог виђења и опсежног захвата дочаравања епоха у периоду од преко 400 година. Стојеће овације, а затим и срдачна добродошлица, разговори који су уследили у салону Народног позоришта Сарајева, потврдили су величину њиховог подухвата.

Игор Бурић, Дневник, 2. фебруар 2018.
Више информација

Гинтаутас Кевишас, нови саветник у Опери СНП-а

snpЈуче је на позив Опере Српског народног позоришта, 31. јануара, СНП посетио господин Гинтаутас Кевишас (Gintautas Kėvišas), директор и оснивач престижног међународног музичког фестивала „Вилњус“ (Vilnius), једног од најзначајнијих музичких догађаја у Литванији. Г. Кевишас ће од фебруара бити нови саветник у Опери Српског народног позоришта и учествоваће у плановима развијања, програма и промоције Опере СНП-а.
Више информација

Тоска, оперски драгуљ

toska-gostiДрама, љубав, страст у Тоски… Публика је овацијама поздравила синоћни наступ учесника: маестра Ђанлуке Марчана, Драгане Радаковић, гошће у улози заносне Флорије Тоске, Ектора Лопеса Мендосе, тенора из Мексика у улози Марија Каварадосија заљубљеног сликара, Небојше Бабића у улози Барона Скарпије пред којим дрхти цео Рим и осталих учесника:

Више информација

ИНТЕРВЈУ: Зоран Ђерић, управник СНП-а

z-djericНакон безмало двадесет месеци руковођења Српским народним позориштем у в.д. статусу, др Зоран Ђерић је на темељу конкурса добио мандат да и у наредне четири године води наш најстарији професионални театар.

М. Стајић, Дневник, 29. јануар 2018.

Више информација

„Необуздани склад“, 4. фебруара премијерно у СНП-у

neobuzdani-skladАуторски пројекат др Аготе Виткаи Кучера, која је и режирала музичко-сценско упризорење живота и дела Пала Абрахама (1892-1960), биће премијерно изведен у недељу 4. фебруара у Српском народном позоришту, на сцени „Пера Добриновић“ с почетком у 19.30.

Представа је настала у сарадњи Академије уметности из Новог Сада и Српског народног позоришта.
Више информација

Балет у фебруару

k-iКатарина Измаилова, петак 9. фебруара, сцена „Јован Ђорђевић“, 19.00

Репертоар Балета СНП-а обогаћен представом која је, након четрдесет година од праизведбе на сцени НП из Београда, у пуном сјају доживела своју уметничку реконструкцију и аутентичну интерпретацију.

Више информација

Опера у фебруару

ljubavni-napitakЉубавни напитак, 10. и 17. фебруара, сцена „Јован Ђорђевић“, 19.00

Први пут у овој сезони, са гошћом Зојом Ражок, сопранисткињом из Украјине у улози Адине. Kомична опера у два чина Гаетана Доницетија је на репертоару Српског народног позоришта у суботу, 10. и 17. фебруара 2018. на сцени „Јован Ђорђевић“ са почетком у 19 часова.
Више информација

Прес конференција – додела награде Задужбине „Предраг Пеђа Томановић“

snp-press-pptПрес конференција, поводом доделе награде Задужбине „Предраг Пеђа Томановић“, одржана је у четвртак, 25. јануара у Српском народном позоришту у 11 часова. На конефернцији су говорили: др Зоран Ђерић, управник СНП-а, Милован Филиповић, в. д. директора Драме, Наташа Гвозденовић, позоришна критичарка и чланица Жирија, Милена Томановић, оснивач Задужбине и овогодишњи лауреати Милица Грујичић, глумица СНП-а и Милан Колак, глумац.
Више информација