Category Archives: ВЕСТИ

СНП на Међународном оперском фестивалу АРМЕЛ у Будимпешти са комичном опером „Поп Ћира и поп Спира“

popciraipopspiraВелика је част да из године у годину Међународни фестивал АРМЕЛ у Будимпешти позива оперске продукције Српског народног позоришта да учествују на том престижном оперском фестивалу.

Више информација

„Гала концертом“ Опере СНП-а обележен Светски дан музике

snp„Гала концертом“ оперских солиста свечано је обележен Светски дан музике, 21. јун 2018.

Опера СНП-а је уприличила концерт богатим, квалитетним и разноврсним програмом, којим је дириговао је Ђанлука Марчано.

Више информација

Протокол о сарадњи СНП-а и Камерног музичког позоришта „Владимир Степанов“ из Нижњег Новгорода

snpУ Српском народном позоришту потписан је данас, 21. јуна 2018, Протокол о сарадњи СНП-а и Камерног музичког позоришта „Владимир Степанов“ из Нижњег Новгорода из Русије, које заступа уметнички директор Сергеј Владимирович Миндрин.

Више информација

„Публика у фокусу“ – потписивање и уручивање уговора

snp1У среду 20. јуна 2018. године у 11 часова у холу Покрајинске владе одржано је свечано потписивање и уручивање уговора институцијама културе, међу којима је и Српско народно позориште, које су добиле средства за реализацију пројеката за развој публике у оквиру јавног конкурса „Публика у фокусу“.

Реализацију пројекта спровела је Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.
Више информација

Гордани Ђурђевић Димић признање на „Буциним данима“

gordana-dj-dimicПрвакиња Драме Српског народног позоришта Гордани Ђурђевић Димић лауреат је награде „Златно зрно“ за најбољу женску улогу на петом фестивалу „Буцини дани“, који је прексиноћ завршен у Александровцу.

Жири фестивала „Буцини дани“ доделио „Златна зрна“

Више информација

О балету Пинокио у емисији Бон… ТОН на РТВ-у

pinokio-rtvУ прилогу РТВ 1, у емисији Бон… ТОН (ур. Мирјана Растовић, редитељ Андреја Милиновић), емитованој 17. јуна 2018, o раду на балету Пинокио говоре: Драган Јеринкић, кореограф, Нодар Чанба, композитор, Милан Лазић, првак Балета, Мирјана Стојановић Маурич, костимограф и Наојуки Ацуми, солиста Балета.

Више информација

Обавештење о измени репертоара

travijataОбавештавамо вас да је опера Травијата, која је требало да буде изведена 14. јуна, отказана због болести протагониста.

Купљене улазнице могу се вратити на Билетарници СНП-а у року од 15 дана.

Обавештење о отказивању представе „Мистер Долар“

mr-dolarОбавештавамо вас да је гостовање мјузикла Позоришта на Теразијама Мистер Долар, који је требало да се изведе у недељу, 10. јуна, отказан због болести глумца.

Купљене улазнице могу се вратити на Билетарницу СНП-а од четвртка, 7. јуна.

Годишњица Петојунске трагедије у Смедереву

smederevoОве године 5. јуна навршава се 77 година од тешке катастрофе која је задесила Смедерево 1941. године. Тог дана, у 14.14 часова, изненадна експлозија складишта муниције претворила је готово цео стари Деспотов град у рушевине. Приликом ове катастрофе великих размера, тешко је погођен наш глумачки сталеж.

Више информација

Посета делегације Мађарске државне опере из Будимпеште СНП-у

hunСрпско народно позориште посетила је данас, 23. маја делегација Мађарске државне опере из Будимпеште. Примили су их Вања Вученовић, помоћник управника за опште и правне послове, Александар Станков, директор Опере и Саша Сенковић, директор Технике.

Више информација

Kонференција за медије поводом премијере представе Моћни ренџери не плачу

snp-pressУ Српском народном позоришту, у среду, 16. маја, одржана је конференција за новинаре поводом премијере драмског комада Тијане Грумић Моћни ренџери не плачу и учешћа СНП-а на позоришном фестивалу 3. „Аплауз фест – Нови Сад“.

Више информација

Посета делегације амбасаде Арапске Републике Египта СНП-у

snpУ уторак, 15. маја Српско народно позориште посетила је делегација амбасаде Арапске Републике Египта, амбасадор Републике Египат Амр Алгувејли и шеф одељења конзуларних и културних послова г-ђа Иман Гатвари.

Више информација

Обавештење о изменама у јунском репертоару

blagajna- Отказано је гостовање представе Црна кутија, (БДП и БЕОАРТ, Београд), које је планирано за среду, 6. јуна на сцени „Пера Добриновић“, 19.30.

- Опера СНП-а Тоска, која је планирана за четвртак, 7. јуна, биће изведена наредног дана, у петак 8. јуна. Време и место извођења остају непромењени, сцена „Јован Ђорђевић“, 19.00.
Улазнице купљене за извођење 7. јуна важе за извођење 8. јуна.

„Реч путује“ шпанског уметника Франа Перее на сцени „Пера Добриновић“ уместо на сцени „Јован Ђорђевић“

fran-pereaОбавештавамо вас да ће се услед техничких разлога концерт „Реч путује“ шпанског уметника Франа Перее одржати на сцени „Пера Добриновић“, уместо на сцени „Јован Ђорђевић“.

Датум и време концерта остају неизмењени: недеља, 13. маја с почетком у 20 часова.
Купљене улазнице важе без нумерације за сцену „Пера Добриновић“.