Category Archives: ВЕСТИ

Аника и њена времена и На Дрини ћуприја „Андрићу у част“ у НП Београд

andricu-u-castДве представе Српског народног позоришта, рађене по мотивима Андрићеве прозе, учествоваће на овогодишњој ревији представа „Андрићу у част“, у Народном позоришту из Београда.

Ревија „Андрићу у част“ одржава се током новембра и децембра на обе сцене НП Београд, а поводом 125. годишњице од рођења нашег истакнутог писца и нобеловца Иве Андрића.
Више информација

Час анатомије СНП-а отвара Међународни фестивал Desiré Central Station 2017

cas-anatomijeПрестава Српског народног позориште Час анатомије, ауторски проjекат Андраша Урбана, који потписује и режију, отвориће у суботу, 25. новембра, овогодишњи Међународни фестивал савременог позоришта Desiré Central Station 2017, у Суботици.

Више информација

Обавештење о измени репертоарa

mizantropОбавештавамо вас да је отказана представа „Мизантроп“, која је требало да буде изведена у уторак, 21. новембра 2017, на сцени „Пера Добриновић“ у 19.30.

Купљене улазнице могу се вратити на Билетарницу СНП-а у року од 15 дана.

На данашњи дан, 16. новембра, пре 70 година, основана УЈ Опера

travijataУ уторак 14. новембра 2017. године УЈ Опера је обележила јубилеје – 120 година од првих оперских представа у Новом Саду и 70 година обновљене Опере и њеног непрекидног рада, а у ту част изведена је Вердијева опера Травијата, под диригентском управом маестра Александра Којића.

Више информација

Обавештење о продаји улазница за Кнегињу чардаша и Крцко Орашчић

kneginja-cardasaЗбог великог интересовања публике за извођења оперете Кнегиња чардаша и балета Крцко Орашчић током децембра месеца, од 16. новембра почеће продаја улазница.

Више информација

Оставите поруку или Бегунци – 20 година уметничког рада Југослава Крајнова

jugoslav-krajnovГлумац Југослав Крајнов улогом Марка у представи Оставите поруку или Бегунци В. Огњеновић, обележава 20 година уметничког рада.

Представа Оставите поруку или Бегунци Виде Огњеновић (режија В. Огњеновић) биће изведена у петак, 17. новембра, на сцени „Пера Добриновић“ у 19.30.

Више информација

Обавештење о измени репертоарa

zojkin-stanОбавештавамо вас да се, према саопштењу организатора, отказује представа у извођењу Београдског драмског позоришта „Зојкин стан“ заказана на сцени „Јован Ђорђевић“ 19. новембра 2017. године.

Купљене улазнице могу се вратити на Билетарницу СНП-а у року од петнаест дана.

Амбициозни планови Српског народног позоришта

m-filipovicДрама Српског народног позоришта отворила је актуелну сезону премијерама комедије Јануша Гловацког „Фотинбрас се напио” у режији Николе Завишића и драмом Ане Ђорђевић „Аника и њена времена” инспирисано приповеткама Иве Андрића.

Више информација

Сећање на великог добротвора Лазара Дунђерског (1833-1917)

l-dСрпско народно позориште у Новом Саду обележиће Свечаном академијом сто година од смрти Лазара Дунђерског, који је крајем 19. и почетком 20. века помагао рад и опстанак овог позоришта. Свечана академија биће одржана у среду, 6. децембра 2017, на сцени „Јован Ђорђевић“, у 19.00.

Улаз је слободан, а сви заинтересовани улазнице могу подићи до 4. децембра на Билетарници СНП-а.
Више информација

Сусрет Римске опере и Опере СНП-а

fotoСрпско народно позориште посетио је 8. новембра 2017, Паоло Петрочели, помоћник управника за Међународни развој и односе с иностранством Римске опере (Teatro dell’Opera di Roma). Састао се са Зораном Ђерићем, в.д. управника СНП-а, Александром Станковим, в.д. директора Опере, Ђанлуком Марчаном шефом диригентом Опере СНП-а и Тонијем Ранђеловићем в.д. директора Балета СНП-а.
Више информација

Ремек-дело Дон Кихот са гостом из Грузије, прваком Македонске Опере и Балета

don-kihotНакон успешног првог извођења у сезони, балет Дон Кихот биће још једном на репертоару, у среду, 15. новембра, с почетком у 19 часова. У улози Басила наступиће првак Македонске Опере и Балета (Скопље) Васил Чичијашвили, Грузијац, који ће као гост први пут заиграти на сцени Српског народног позоришта.

Више информација

Српско народно позориште обележава јубилеје у Опери

travijataУ уторак, 14. новембра 2017, опером Травијата Ђузепа Вердија, Српско народно позориште обележава јубилеје у Опери: 120 година од првих оперских представа у Новом Саду, 70 година обновљене Опере и 70 година од прве изведбе Травијате у СНП-у.

Више информација

Аника и њена времена најбоља на 13. позоришном фестивалу у Аранђеловцу

anika-i-njena-vremenaПредстава Аника и њена времена ауторке и редитељке Ане Ђорђевић (копродукција Српског народног позоришта и Бео арт-а) најбоља је представа по мишљењу публике на 13. позоришном фестивалу, који је под називом „У потрази за смислом“ одржан у Аранђеловцу од 3. до 7. новембра, каже се у саопштењу огранизатора Фестивала.

Више информација

Интервју: Тони Ранђеловић о плановима у Балету СНП-а

toni-randjelovicВ. д. директора УЈ Балет Тони Ранђеловић, а у поводу обележавања 30 година уметничког рада, у интервјуу за „Дневник“, објављен 4. новембра, говори о успешном почетку сезоне обновом балета Жизела А. Адама, о балетским представама које ће бити заступљене на репертоару до краја године (Дон Кихот, Крцко Орашчић), о љубави према професији, али и неким будућим плановима…

Више информација

Војвођанска рапсодија, премијерно у СНП-у

selo-sakuleУ Српском народном позоришту у току је рад на мјузиклу Војвођанска рапсодија, великом пројекту СНП-а који обједињује учешће све три уметничке јединице – Драму, Оперу и Балет.

Војвођанска рапсодија је оригинални домаћи мјузикл, у режији Владимира Лазића, који заједно са Жељком Мијановићем потписује и драматуршку адаптацију.
Више информација