Category Archives: ВЕСТИ

Јавни конкурс за избор и именовање управника Српског народног позоришта у Новом Саду

snp-017На основу члана 35. Закона о култури („Сл. гласник РС“, бр. 72/09, 13/16 и 30/16 – испр.) и  члана 35. Статута Српског народног позоришта у Новом Саду, Управни одбор Српског народног позоришта у Новом Саду  22. 05. 2017. године доноси одлуку и расписује Јавни конкурс за избор и именовање управника Српског народног позоришта у Новом Саду.

Више информација…

Потписан протокол о сарадњи Националне опере Румуније и СНП-а

protokolНационална опера Румуније из Темишвара и Српско народно позориште потписали су, у Српском народном позоришту, протокол о уметничкој и пословно-техничкој сарадњи.

Више информација

Промоција монографије Дејан Мијач, у СНП-у

dejan-mijacУ недељу, 28. маја 2017. године, у горњем фоајеу сцене „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта, у 17 часова, одржаће се промоција монографије Дејан Мијач, аутора Даринке Николић, у издању Српског народног позоришта.

На промоцији учествују: Дејан Мијач, др Ксенија Радуловић, Александар Милосављевић, др Зоран Ђерић и Даринка Николић.

62. Стеријино позорје

na-drini-cuprijaСтеријино позорје, 62. по реду, свечаном беседом ће отворити глумица СНП-а Мирјана Гардиновачки у петак 26. маја на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 20 часова. Ова најзначајнија позоришна манифестација ће трајати од 26. маја до 3. јуна, када ће бити изведено 9 представа у такмичарској селекцији:

Више информација

Конференција за медије поводом премијере балета Катарина Измаилова

snp-pressУ четвртак, 18. маја, у Свечаном салону Српског народног позоришта, одржана је конференција за медије поводом премијере балета Катарина Измаилова, на музику Рудолфа Бручија, чија се стогодишњица од рођења обележава у целом граду низом манифестација (бијенални „Фестивал Рудолфа Бручија“).

Више информација

Аудиција за представу „Село Сакуле, а у Банату“

audicijaДана 6. јуна 2017. године од 11 до 15 часова на Камерној сцени Српског народног позоришта одржаће се још једна аудиција за представу „Село Сакуле, а у Банату“, мјузикл по тексту Зорана Петровића, у режији Владимира Лазића и композитора Габора Ленђела.

Аудиција се односи на глумце који имају завршену Академију уметности, а нису чланови СНП-а.
Више информација

Београдска премијера опере Владимир и Косара у Народном позоришту

v-i-k-npbgОпера Српског народног позоришта Владимир и Косара композитора Стевана Дивјаковића биће концертно изведенa у петак, 26. маја 2017. с почетком у 19.30 часова на Великој сцени Народног позоришта у Београду у оквиру редовног гостовања и обележавања јубилеја 70 година обновљене Опере СНП-а. Биће то премијерно извођење пред београдском публиком, два месеца након новосадске праизведбе (18. марта 2017, СНП).
Више информација

Обавештење о измени репертоара

teslaОбавештавамо вас да је према саопштењу организатора отказан мјузикл Тесла и битка на Магнетном пољу, који је требало да се изведе у СНП-у, у суботу, 13. маја.

Купљене улазнице могу се вратити на Билетарницу СНП-а у року од 15 дана.

Балет „Катарина Измаилова” премијерно 20. маја у СНП

katarina-izmailova-Српско народно позориште припрема балет у два чина Катарина Измаилова на музику Рудолфа Бручија, по либрету Димитрија Парлића, а према новели „Леди Магбет Мценског округа“ Н. Љескова. Пробе су увелико у току, а премијера је заказана за 20. мај, док су репризе 23. маја и 13. јуна.

Више информација

Са ријечког фестивала – поход представе СНП-а На Дрини ћуприја

na-drini-cuprijaКомплексни дух пулс времена и питања друштва и болне трауме појединца, оно су што обједињује селекцију Бојана Муњина, који је у Ријеку ове године довео представе из Хрватске, Србије, Русије и Литваније. Међу девет остварења, чак три су гости из Београда и Новог Сада.

Више информација

Оперски солисти СНП-а гостују у Македонији

seviljski-berberinНаши оперски солисти Јелена Кончар, сопран, Небојша Бабић, баритон, и Горан Крнета, бас, гостоваће у Македонској опери и балету из Скопља 13. маја 2017. Они ће наступити у комичној опери Ђ. Росинија „Севиљски берберин“ (Севилскиот бербер, диригент Крис Русман, Енглеска, режија Урсула Хорнер, Аустрија), заједно са оперским солистима, хором и оркестром Македонске опере и балета, а у оквиру Фестивала „Мајске оперске вечери“. Више информација

Обавештење о измени репертоара

llksОбавештавамо вас да је гостујућа представа Крушевачког позоришта Лепотица Линејна, која је требало да се одигра у среду, 10. маја на сцени „Пера Добриновић“, отказана.

Купљене улазнице могу се вратити на Билетарницу СНП-а у року од 15 дана.

Почела продаја рекламних Life+ картица

lifeplusСрпско народно позориште је и ове године склопило уговор са фирмом MEDIAPLANET из Београда о продаји рекламних картица LIFE+ СНП-а (20% за драмске и 40% за оперске и балетске представе и 10 улазница по 50%). Ово је већ девета година како сарађујемо са њима. Ове године је новина да је постигнут договор са Звездара театром да корисници LIFE+ СНП-а могу да остваре попуст и у том позоришту, под њиховим условима (30% попуста на њихове представе), Више информација

На Дрини ћуприја на фестивалу у Ријеци

na-drini-cuprijaНа Дрини ћуприја, по мотивима дела Иве Андрића, у адаптацији и режији Кокана Младеновића, затвориће 24. међународни фестивал малих сцена у Ријеци (Хрватска), који ће бити одржан од 2. до 10. маја.

На Дрини ћуприја биће изведена 10. маја у 19.30 часова.

Више информација