Category Archives: ВЕСТИ

„Крваве свадбе“ у Будви

fotoПремијера Лоркиног комада „Крваве свадбе“ централни је догађај овогодишњег 32. фестивала и биће изведена вечерас у 21 час на сцени између староградских цркава у Будви.

Копродукција: Град театар Будва и Српско народно позориште.

Извор: Vijesti.me
Више информација

„Крваве свадбе“ се из СНП-а „селе” у Будву

krvave-svadbeНакон месец дана рада у Српском народном позоришту, пробе представе „Крваве свадбе” Ф.Г. Лорке, у режији Игора Вука Торбице, „селе” се у Будву, где ће 9. августа бити премијерно изведене на отвореном простору.

Извор: Dnevnik.rs

Више информација

Врхунац „Месеца египатске културе“

egipatЕГИПАТСКА ОПЕРА ИЗ КАИРА са плесном представом THE BLUE ELEPHANT
поводом 110 година од успостављања дипломатских односа између Египта и Србије

„Месец египатске културе“ у Србији и поводом 110 година од успостављања дипломатских односа између Египта и Србије обележава се разним културним догађајима и манифестацијама.
Више информација

Награда публике комичној опери „Поп Ћира и поп Спира“ на Армел фестивалу у Будимпешти

pop-cira-i-pop-spiraГласање је завршено, а публика је са 10.000 гласова за комичну оперу „Поп Ћира и поп Спира“ у продукцији Српског народног позоришта, донела Награду публике коју додељује ARTE TV, телевизијиска станица европског културног реномеа.

Више информација

Хуманитарно удружење „Коло српских сестара“ у посети СНП-у

snp-posetaПредставнице Удружења „Коло српских сестара“ биле су данас, 6. јула, у посети Српском народном позоришту. Представнице је примио управник др Зоран Ђерић и помоћник управника за правне и опште послове Вања Вученовић, а повод за разговор био је неговање добре сарадње између Удружења и Српског народног позоришта.

Више информација

Почетак рада на Лоркиној драми „Крваве свадбе“

snpУ Српском народном позоришту су почеле пробе за рад на копродукцијској представи „Крваве свадбе“ (Bodas de sangre), шпанског писца Федерика Гарсије Лорке (Federico García Lorca, 1898 – 1936). Копродукција је реализована у сарадњи Српског народног позоришта и Будва Град театра.

Више информација

„Златни лав“ Тијани Марковић на фестивалу у Умагу

tijana-mКопродукцијско чедо Градског позоришта Бечеј, Српског народног позоришта и Удружења „Артерија“ из Новог Сада, представа Лиа Мекдугала „Отпор“ у режији Соње Петровић, не само да је, поред домаће, почела да осваја публику и у земљама окружења, него и да убире награде.

Више информација

Опера „Поп Ћира и поп Спира“ с великим успехом изведена на Армелу у Будимпешти

pop-cira-i-pop-spira-armelКомична опера „Поп Ћира и поп Спира“ академика Дејана Деспића, у продукцији Српског народног позоришта, синоћ, 2. јула, у 19.30, изведена је у на престижном Међународном оперском фестивалу АРМЕЛ у Будимпешти, на сцени “Palace Of Arts”. Публика је могла преко Arte web site уживо да прати извођење и може да гласа за једну од пет оперских продукција, међу којима је и наша.

Више информација

На осјечком крову новосадски „Виолиниста“ испраћен дуготрајним аплаузом

violinista-featuredСпектакуларни копродукцијски мјузикл Српског народног позоришта и Новосадског позоришта/Ujvideki Szinhaz „Виолиниста на крову“ испаћен је у Осијеку дуготрајним аплаузом, стојећим овацијама и повицима „браво“.

Више информација

Међународни фестивал коморног театра „Златни лав“: Отпор је узалудан?

otpor-festДрама – психолошки трилер успешног канадског аутора млађе генерације Лија Мекдугала, настала је у копродукцији Српског народног позоришта и Градског позоришта из Бечеја.

Више информација