Category Archives: ВЕСТИ

Посета делегације Мађарске државне опере из Будимпеште СНП-у

hunСрпско народно позориште посетила је данас, 23. маја делегација Мађарске државне опере из Будимпеште. Примили су их Вања Вученовић, помоћник управника за опште и правне послове, Александар Станков, директор Опере и Саша Сенковић, директор Технике.

Више информација

Kонференција за медије поводом премијере представе Моћни ренџери не плачу

snp-pressУ Српском народном позоришту, у среду, 16. маја, одржана је конференција за новинаре поводом премијере драмског комада Тијане Грумић Моћни ренџери не плачу и учешћа СНП-а на позоришном фестивалу 3. „Аплауз фест – Нови Сад“.

Више информација

Посета делегације амбасаде Арапске Републике Египта СНП-у

snpУ уторак, 15. маја Српско народно позориште посетила је делегација амбасаде Арапске Републике Египта, амбасадор Републике Египат Амр Алгувејли и шеф одељења конзуларних и културних послова г-ђа Иман Гатвари.

Више информација

Обавештење о изменама у јунском репертоару

blagajna- Отказано је гостовање представе Црна кутија, (БДП и БЕОАРТ, Београд), које је планирано за среду, 6. јуна на сцени „Пера Добриновић“, 19.30.

- Опера СНП-а Тоска, која је планирана за четвртак, 7. јуна, биће изведена наредног дана, у петак 8. јуна. Време и место извођења остају непромењени, сцена „Јован Ђорђевић“, 19.00.
Улазнице купљене за извођење 7. јуна важе за извођење 8. јуна.

„Реч путује“ шпанског уметника Франа Перее на сцени „Пера Добриновић“ уместо на сцени „Јован Ђорђевић“

fran-pereaОбавештавамо вас да ће се услед техничких разлога концерт „Реч путује“ шпанског уметника Франа Перее одржати на сцени „Пера Добриновић“, уместо на сцени „Јован Ђорђевић“.

Датум и време концерта остају неизмењени: недеља, 13. маја с почетком у 20 часова.
Купљене улазнице важе без нумерације за сцену „Пера Добриновић“.

Изабери драмску представу у мају и у јуну за 200 динара!

snp-017Од половине месеца маја до краја ове сезоне, публика ће бити у прилици да за 200 динара погледа следеће драмске представе Српског народног позоришта, на сцени „Пера Добриновић“ и Камерној сцени:

Више информација

Обавештење организатора о отказивању представе „Сиви вртови“

sivi-vrtoviОбавештавамо Вас да је отказано извођење представе „Сиви вртови“, у продукцији СДУВ-а, која је планирана за 8. мај 2018, Камерна сцена, 20.30, због техничких проблема.

Више информација

Драма припрема нов комад – Моћни ренџери не плачу

mocni-rendzeriСрпско народно позориште, у копродукцији са Стеријиним позорјем, припрема нову представу Моћни ренџери не плачу, по тексту младе и запажене драмске ауторке Тијане Грумић.

Овај текст је, поред још три драмска текста, ушао у ужи избор на конкурсу Стеријиног позорја за најбољи оригинални домаћи драмски текст за 2017/18. годину.

Више информација

Посета Савеза Срба у Румунији Српском народном позоришту

snpСрпско народно позориште посетиле су 4. маја 2018. колеге из Темишвара, из Савеза Срба у Румунији, Славомир Гвозденовић, књижевник и саветник Издавачке куће ССР и Горан Мракић, директор издавачке делатности на српском језику.

Више информација

Пинокио испраћен овацијама

pinokioВишеминутним овацијама испраћен је у суботу увече, 28. априла, на сцени Српског народног позоришта балет Пинокио савременог абхаског композитора Нодара Викторовича Чанбе, по либрету и у кореографији Драгана Јеринкића.

Више информација

Представа Аника и њена времена освојила три награде на 68. ФППВ

anika-i-njena-vremenaПредстава Аника и њена времена освојила је 3 награде на 68. фестивалу професионалних позоришта Војводине:
- Биљана Кескеновић – за најбољу женску улогу
- Марина Сремац – за најбољи костим
- Душан Вукашиновић – награда младом глумцу, награду додељује Савез драмских уметника Војводине

Више информација