Category Archives: ВЕСТИ

Одржана промоција монографије о Дејану Мијачу

snp-d-mСиноћ, 13. јула, с почетком у 20 часова одржана је промоција монографије о позоришном редитељу Дејану Мијачу. Аутор монографије је Даринка Николић, а књигу је објавило Српско народно позориште.

Више информација

Са концерта оркестра Опере СНП-а у Темишвару

snp-operaНа отвореном, испред огромног новоизграђеног позоришта у неокласицистичком стилу, чланови оркестра Опере СНП-а представили су се извођењем пробраног и допадљивог репертоара: почело је валцером „На лепом плавом Дунаву“, да би се наставило мотивима из филмова Чарлија Чаплина, музичким подлогама за филмове „Пирати с Кариба“, „Кум“, „Фантом из опере“…

Више информација…

Хуманитарно удружење „Коло српских сестара“ у посети СНП-у

kolo-srpskih-sestaraПредставнице Удружења „Коло српских сестара“ биле су данас, 7. јула на Ивањдан, у посети Српском народном позоришту. Представнице је примио в. д. управника др Зоран Ђерић, а повод за разговор био је неговање добре сарадње између Удружења и Српског народног позоришта.

Више информација

Виолиниста на крову у смедеревској Тврђави

violinista-featuredЈедна од најпопуларнијих представа Виолиниста на крову, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Новосадског позоришта/Újvidéki Színház, по тексту Џ. Стејна и Џ. Бока и у режији Атиле Береша, биће изведена 8. јула 2017. у Смедереву у оквиру 4. фестивала „Театар у тврђави“.

Више информација

Травијата, Пласидо Доминго и солисти Опере СНП-а у Печују

pecujНа Међународном мултикултуралном фестивалу који ће се одржати у Печују (Мађарска) у част светски познатог тенора Пласида Доминга, наступиће и солисти Опере СНП-а Небојша Бабић и Игор Ксионжик.

Више информација

Оркестар Опере СНП-а на темишварском Фестивалу „Синкретик бастион 2021“

snp-orkestarБанатски национални музеј из Темишвара организује Фестивал „Синкретик бастион 2021“. Фестивал ће обележити два музичка догађаја на отвореном у Бастиону Марије Терезије и трајаће од 24. до 25. јуна, када ће класична музика упознати музички рок. Овај Фестивал се одржава први пут ове године под покровитељством Општинског савета за регију Тимиш.

Више информација

Обавештење о измени репертоара

decaОбавештавамо вас да је представа „Деца“, дипломска представа студената Академије уметности Нови Сад, која је требало да се изведе у понедељак, 19. јуна на Камерној сцени СНП-а, отказана због болести глумице.

Купљене улазнице могу се вратити на Билетарницу СНП-а до 26. јуна.

„Златно зрно“ Радоју Чупићу

r-cupicНа фестивалу „Буцини дани“ Радоје Чупић, првак Драме СНП-а, освојио је „Златно зрно“ за сјајну глумачку бравуру за улогу Вука у представи „Дух који хода“.

Саопштење жирија IV позоришног фестивала „Буцини дани“…

„На Дрини ћуприја“ последњи пут у сезони

na-drini-cuprijaЈедна од најгледанијих и најтраженијих представа Драме Српског народног позоришта „На Дрини ћуприја“, биће изведена последњи пут у 156. сезони, у понедељак, 26. јуна.

Због великог интересовања публике одлучено је да се ова представа изведе још једном, пре затварања сезоне.

Више информација

Обавештење о измени репертоара

veciti-mladozenja-featured
Обавештавамо вас да је представа Вечити младожења, која је била планирана за 16. јун 2017, отказана из техничко-организационих разлога.

Купљене улазнице могу се вратити на Билетарницу СНП-а најкасније до 23. јуна.

„На Дрини ћуприја“ на 25. Позоришном маратону у Сомбору

na-drini-cuprija-Вишеструко награђивана представа Драме Српског народног позоришта „На Дрини ћуприја“ учествоваће на овогодишњем фестивалу Позоришни маратон.

Фестивал Позоришни маратон „Коцка је бачена“ ове године ће се одржати 25. пут у Народном позоришту Сомбор, од 14. до 17. јуна, а представа „На Дрини ћуприја“ биће изведена у четвртак, 15. јуна. Више информација

Гала концерт Опере на Светски дан музике

gala-koncertКонцертом Опере за затварање 156. сезоне Српског народног позоришта у среду 21. јуна 2017, с почетком у 20 часова на сцени „Јован Ђорђевић“, биће обележен Светски дан музике. На програму ће бити заступљене оперске арије из најпопуларнијих дела светских композитора (Бизе, Доницети, Маскањи, Пучини…).

Више информација

Катарина Измаилова, балет шекспировске драматике и снаге

katarina-izmailovaБалетска представа Српског народног позоришта „Катарина Измаилова“, по мотивима Љесковљеве новеле „Леди Магбет Мценског округа“, на музику Рудолфа Бручија и кореографију Димитрија Парлића, биће изведена у уторак 13. јуна на сцени „Јован Ђорђевић“ с почетком у 19 часова.

Више информација

Обавештење о одлагању премијере „Фортинбрас се напио“

fortinbras-se-napioОбавештавамо вас да је из техничких разлога премијера представе „Фортинбрас се напио“, планирана за 8. јун 2017, одложена за јесен.

У планираном термину премијере, у четвртак, 8. јуна 2017, на Камерној сцени, у 20.30 часова, биће одржана радна претпремијера.